Reducerea activitatilor de constructie va afecta circa 35 la suta din cei 685 de angajati romani implicati in proiectul autostrazii Brasov-Bors, ale caror contracte individuale de munca vor fi suspendate.
Pe durata suspendarii contractelor de
Reducerea activitatilor de constructie va afecta circa 35 la suta din cei 685 de angajati romani implicati in proiectul autostrazii Brasov-Bors, ale caror contracte individuale de munca vor fi suspendate.
Pe durata suspendarii contractelor de munca, angajatii vor continua sa primeasca un procent de 75 la suta din salariul de baza. "Este regretabil ca suntem siliti sa luam aceasta masura, insa, din punct de vedere comercial, nu este posibila avansarea lucrarilor in absenta platii," a declarat directorul de Afaceri externe in cadrul proiectului Autostrada Transilvania, Francis Canavan.
Reprezentantii Bechtel au trimis notificari la 21 de furnizori si subcontractori privind suspendarea lucrarilor in curs, data fiind imposibilitatea asigurarii platii pentru serviciile acestora. "Vom reveni la un program complet de constructie imediat ce va fi posibil. Suntem increzatori ca Executivul ia masuri pentru a asigura plati previzibile si sigure: conventia de creditare cu Banca de Import Export a Statelor Unite si asigurarea de credite externe suplimentare pentru Proiect", a spus Canavan. Acesta a precizat ca Bechtel va continua sa sprijine aceste eforturi, neexcluzand posibilitatea rechemarii la lucru a angajatilor si subcontractorilor si a revenirii la programul de constructie convenit cu Guvernul.
Seful Companiei de Drumuri Nationale si Autostrazi, Mircea Pop, a declarat ca, in cel mai scurt timp, problema finantarii proiectului Autostrazii Transilvania se va rezolva. "In 4-6 saptamani, Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, va lua un credit de 144 de milioane de euro de la Exim Bank din SUA, iar, in prezent, Ministerul Finantelor Publice prospecteaza piata bancara internationala pentru a contracta un credit de 100 de milioane de euro".
La randul sau, liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a spus ca, in cursul zilei de vineri, va avea loc o intrevedere cu reprezentantii Companiei Bechtel pentru a vedea care este de fapt situatia, si aceasta in conditiile in care angajatii si-au manifestat ingrijorarea ca-si vor pierde locurile de munca.
Grigore Pop a spus ca, in cazul in care problema nu va fi solutionata astazi, sindicatul va organiza o pichetare a sediului Prefecturii Cluj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.