"Uciga-l toaca" a fost alungat cu aghiasma si rugaciuni din cladirea Ministerului Agriculturii, dupa ce "aruncase" cu tencuiala intr-un consilier. Vineri, un preot cu experienta a sfintit institutia si s-a rugat pentru recolte bogate. Teodor Craciun
"Uciga-l toaca" a fost alungat cu aghiasma si rugaciuni din cladirea Ministerului Agriculturii, dupa ce "aruncase" cu tencuiala intr-un consilier. Vineri, un preot cu experienta a sfintit institutia si s-a rugat pentru recolte bogate. Teodor Craciun, consilierul ministrului agriculturii, s-a dus sa-i ureze "bun venit" secretarului de stat Vasile Lupu, abia intors din Statele Unite. Nici nu a intrat bine in cabinetul demnitarului si o bucata mare de tencuiala din tavan i-a cazut in cap. "Era o bucata mare, circa 60 cm in diametru si in cadere a lovit si lustra, iar mie mi-a cazut in cap. Nu m-am speriat foarte tare, dar m-am suparat, pentru ca mi-a murdarit costumul de praf. Lovitura nu a fost foarte tare, nu a iesit cucui sau altceva. Totul a durat o secunda si a fost ceva total neasteptat", ne-a povestit consilierul Craciun, o persoana foarte sobra, de altfel, ca mai toti ardelenii."Actualii" cred ca dracii au ramas de la PSD

Vestea s-a dus repede prin minister si atunci secretarul general a venit cu ideea salvatoare: sa fie adus un preot cu experienta, sa sfinteasca intreaga cladire, birou cu birou.
Cei cativa functionari "vechi" de decenii in minister s-au bucurat sa auda vestea, pentru ca de zeci de ani, toata perioada comunista pana la taranistul Dinu Gavrila, in 1996, nici un preot nu a trecut pragul cladirii impozante din Piata Universitatii, construita acum 108 ani. Obiceiul de a sfinti "casa" agriculturii a fost reluat de Ilie Sarbu, teolog de formatie. in fiecare an cat a fost el pe fotoliul de ministru al agriculturii, un preot venea cu "Boboteaza", prin birouri.
Actualii demnitari cred totusi ca "relatia PSD cu Biserica a fost mai dificila", motiv pentru care au putut sa-si faca loc ceva "necurati" care sa determine caderea din senin a tavanului. "Relatia PSD cu Biserica nu a fost una foarte stransa, credem noi. Asa ca l-am rugat pe preotul Cristian Deheleanu, de la Biserica Sfantul Gheorghe vechi, din apropierea ministerului, sa faca o slujba temeinica si sa se roage si pentru recolte bogate in acest an si in viitor", ne-au declarat oficiali ai ministerului.
Vineri, dupa ce personalul a "semnat" condica de plecare, toate gandurile urate, toti demonii si "necuratii" din incaperile Ministerului Agriculturii au fost invitati sa iasa si sa nu se mai intoarca. Reporterii "Libertatii" nu au vazut decat slujba oficiata de preot.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.