Handbalista Carmen Amariei Lungu (foto), campioana cu Slagelse in Danemarca si castigatoare a Ligii Campionilor, a declarat, la Cluj, ca isi doreste sa urce pe podium cu echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial din Rusia, programat in luna
Handbalista Carmen Amariei Lungu (foto), campioana cu Slagelse in Danemarca si castigatoare a Ligii Campionilor, a declarat, la Cluj, ca isi doreste sa urce pe podium cu echipa nationala a Romaniei la Campionatul Mondial din Rusia, programat in luna decembrie. "Stiu ca inainte de toate avem meciurile de baraj, cu Cehia, dar nu cred ca ne vom lasa invinse, si vom obtine calificarea la Mondiale. Acolo visul meu este sa urcam pe podium. Si spun asta pentru ca am invatat ceva important in Danemarca in acest sezon: trebuie sa ai un vis, cat mai inalt, pentru care sa lupti. Daca iar punem un obiectiv de clasare in primele cinci, ca in ultimii ani, ne vom multumi probabil si cu locul 7, pentru ca se va spune ca am fost aproape de obiectiv. Eu cred in valoarea noastra ca echipa si mai cred ca e momentul sa revenim unde am fost, in elita", a adaugat Amariei. Jucatoarea este de parere ca la Nationala Romaniei ar trebui ca toata lumea sa reinvete sa se bucure. "Am invatat sa rad, atunci cand totul merge bine. Sa nu stau cu capul in pamant, cum se intampla in Romania la un esec. Acolo sunt incurajata cand gresesc, nu se striga si nimeni nu face reprosuri un meci intreg, iar la time-out-uri ni se dau indicatii clare. Ni se limpezeste mintea, pentru ca greseli face toata lumea. Cred ca ne-ar prinde bine si la nationala sa facem asta, dar si sa avem atmosfera. Sa facem si altceva decat antrenamente si meciuri, sa vedem un film, de exemplu", a spus Amariei. Carmen a mai spus ca si-a dorit sa vina la nationala, desi programul de pregatire pe care il are la Slagelse este cu totul diferit de cel al reprezentativei. "O sa vorbesc cu antrenorii si cu fetele despre asta, pentru ca nu vreau sa existe interpretari eronate. Programul facut la echipa din Danemarca este conceput de medici si antrenori. Am avut doua operatii, una la umar si una la genunchi, iar la club regimul de antrenament este de trei sedinte a doua ore pe saptamana, plus altele doua de forta. Daca asa dau randament maxim si nu am probleme de suprasolicitare, cred ca trebuie sa-l respect. Daca nu vor fi de acord la echipa nationala, poate e bine sa vina altcineva in locul meu", a mai comentat fosta jucatoare la "U" Cluj, Oltchim Ramnicu Valcea, Rapid Bucuresti si Besancon.
Carmen Amariei isi petrece cateva zile acasa, la Cluj, inainte de a se prezenta la nationala, care se afla deja in pregatiri, la Ploiesti, pentru dubla mansa cu Cehia. "Am vorbit cu antrenorul Tadici, care m-a lasat cateva zile sa ma odihnesc, avand in vedere ca abia de 4 zile am incheiat campionatul in Danemarca", a explicat handbalista in varsta de 26 de ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.