Guvernul a alocat, in sedinta de saptamana trecuta, 22 de miliarde de lei pentru plata salariilor personalului suplimentar angajat de Casa Nationala de Pensii in procesul de recalculare a pensiilor, banii fiind transferati din bugetele de sanatate si
Guvernul a alocat, in sedinta de saptamana trecuta, 22 de miliarde de lei pentru plata salariilor personalului suplimentar angajat de Casa Nationala de Pensii in procesul de recalculare a pensiilor, banii fiind transferati din bugetele de sanatate si al asigurarilor sociale, informeaza Executivul. De la data de 1 iunie, potrivit Hotararii 86/2005 a Guvernului, personalul Casei Nationale de Pensii este suplimentat cu 1672 de posturi, prin redistribuire de la alte institutii publice, in vederea urgentarii procesului de recalculare a pensiilor din sistemul public. Numarul celor care lucreaza la recalcularea dosarelor de pensie a ajuns, astfel, la aproape 4000, adica de cinci ori mai mult fata de inceputul anului. Pentru plata personalului transferat, Guvernul a alocat peste 22,2 miliarde de lei, bani proveniti din bugetul asigurarilor pentru somaj si bugetului fondului national unic de asigurari sociale de sanatate. Astfel, cheltuielile bugetului de stat pe anul 2005 se majoreaza cu 22.260.875 mii lei, ca urmare a diminuarii cu 137.579.083 mii lei a cheltuielilor de personal (aferente celor 1325 posturi cu care se reduce numarul maxim de posturi finantate in anul 2005 din bugetul de stat) si majorarii cu 159.839.958 mii lei a transferurilor din bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale. Potrivit comunicatului Guvernului, deficitul bugetului de stat pe anul 2005 creste cu 22.260.875 mii lei. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.