Valorilor mobiliare emise de companiile listate pe Rasdaq vor fi tranzactionate pe doua segmente de piata separate, cu mecanisme diferite de formare a pretului, licitatie sau negociere, cu program si orar de tranzactionare distincte, potrivit unei di
Valorilor mobiliare emise de companiile listate pe Rasdaq vor fi tranzactionate pe doua segmente de piata separate, cu mecanisme diferite de formare a pretului, licitatie sau negociere, cu program si orar de tranzactionare distincte, potrivit unei dispuneri de masuri a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). In prezent, la Rasdaq se aplica mecanismul negocierii, in timp ce la Bursa de Valori transferurile sunt realizate prin licitatie. BVB si Bursa Electronica Rasdaq (BER) vor realiza integrarea tehnica a operatiunilor de tranzactionare si post-tranzactionare, pentru a crea conditiile necesare procesului de fuziune a celor doua entitati. Companiile ale caror valori mobiliare vor urma regimul de tranzactionare stabilit prin dispunerea de masuri vor fi selectate prin decizia conducerilor celor doua Burse, care va fi notificata CNVM inainte de inceperea tranzactionarii. Acordul va reglementa etapele si termenele prin care se va realiza translatarea societatilor de pe Rasdaq, identificarea sistemului de tranzactionare, compensare, decontare si registru al BVB si conditiile accesului intermediarilor la acestea. De asemenea, acordul va stabili crearea pe platforma tehnica a BVB a doua segmente de piata dedicate BER. Noua arhitectura a Bursa de Valori Bucuresti SA, rezultata dupa fuziune, va fi structurata pe doua componente, piata reglementata si sistemul alternativ de tranzactionare (ATS), destinat societatilor care nu indeplinesc criteriile de listare pe piata principala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.