Sindicalistii au anuntat ca maine, intre 10.30 si 11.30, vor organiza un mars de protest pe traseul Ambasada Chinei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei - MEC (unde vor stationa o ora) - Piata Revolutiei - Ministerul Muncii, Solidaritatii Socia
Sindicalistii au anuntat ca maine, intre 10.30 si 11.30, vor organiza un mars de protest pe traseul Ambasada Chinei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei - MEC (unde vor stationa o ora) - Piata Revolutiei - Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - Senat, pentru ca ministrul Economiei nu i-a invitat la discutii legate de privatizarea si finantarea societatii si a plecat intr-o delegatie.
Protestatarii vor depune cate un memoriu la Guvern, MEC, MMSSF si Senat, prin care cer, in primul rand, un dialog pentru a-si clarifica problemele. De asemenea, sindicalistii vor cere, astazi, si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sa intervina in aceasta chestiune. Sindicatul Romaero solicita declansarea procedurilor pentru privatizarea societatii, conform legislatiei in vigoare si in conditii de transparenta totala. De asemenea, ei sunt nemultumiti ca Ministerul Economiei si Comertului nu a asigurat fondurile necesare pentru derularea contractelor de productie pe care societatea le are. Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, declara, acum cateva zile, ca exista persoane interesate ca Romaero sa intre in faliment, singura solutie pentru societate fiind privatizarea urgenta. De terenul - cu o suprafata de 360.000 de metri patrati - al societatii Romaero sunt interesate doua mari grupari, una implicata in afaceri imobiliare, iar cealalta cu "radacini in armata", afirma liderul BNS, refuzand sa nominalizeze firmele. Tot vineri, MEC a comunicat ca investitorii interesati de privatizarea companiilor Romaero si Avioane Craiova, aflate in portofoliul institutiei, pot depune scrisori de interes pana la 4 iulie. Ministerul va vinde pachetele detinute la cele doua societati, respectiv 72,9 la suta din actiunile Romaero si 80,93 la suta la Avioane Craiova, catre investitori strategici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.