Echipa nationala de fotbal a Romaniei a pierdut, cu scorul de 0-2 (0-1), meciul sustinut, sambata, pe stadionul "De Kuip", din Rotterdam, in compania reprezentativei Olandei, in grupa 1 preliminara a Cupei Mondiale din 2006, din Germania.
"Mu
Echipa nationala de fotbal a Romaniei a pierdut, cu scorul de 0-2 (0-1), meciul sustinut, sambata, pe stadionul "De Kuip", din Rotterdam, in compania reprezentativei Olandei, in grupa 1 preliminara a Cupei Mondiale din 2006, din Germania.
"Mutu a revenit la nationala cu un KO", comenteaza presa internationala. "Marco Van Basten si echipa sa au ruinat revenirea in echipa nationala a atacantului Adrian Mutu, dupa suspendarea de sapte luni pentru consum de cocaina.
Un presupus penalti, neobservat de arbitrul De Santis, un cartonas galben in minutul 48 si o inlocuire in minutul 84: aceasta a fost, in sinteza, revenirea la echipa nationala a lui Mutu, care nu a putut face nimic impotriva olandezilor lui Van Basten.
Acestia au raspuns cu un sec 2-0 scorului realizat de Cehia in fata Andorrei (8-1). Olandezii -si-au pastrat un punct avans fata de cehi, in timp ce Romania este aproape eliminata", scrie sursa citata. Olanda straluceste la Rotterdam", scrie site-ul UEFA, care considera convingatoare victoria obtinuta de echipa pregatita de Van Basten.
"Adrian Mutu, care a revenit in nationala dupa o perioada de suspendare, a fost cam ruginit in atacul Romaniei.
Jucatorii olandezi i-au asigurat lui Van Basten cel de-al 10-lea meci fara infrangere de la numirea sa la conducerea tehnica, un start mai bun decat cel al predecesorilor sai. Romania spera sa-si reinvie campania de calificare pe teren propriu, in fata Armeniei", mentioneaza site-ul UEFA. Cotidianul spaniol Marca scrie ca Olanda si-a onorat pozitia de favorita a grupei I a preliminariilor CM 2006.
"Olanda nu a iertat la Rotterdam si a invins echipa Romaniei cu doua goluri, unul dintre ele fiind reusit de jucatorul echipei Chelsea, Robben, care a revenit pe teren pe acest final de sezon, dupa o grava accidentare suferita in acest an.
Olanda a castigat cu autoritate, cu o echipa in care au evoluat clasici - Van Nistelrooy -, componenti ai echipei revelatie a Europei, AZ Alkmaar - Opdam si Landzaat -, precum si fotbalisti la moda ca Dirk Kuijt, de la Feyenoord.
In echipa Romaniei s-a intors Mutu, dar Romania nu a putut face nimic in fata puternicei selectionate a Olandei", comenteaza Marca.
Site-ul Kataweb considera ca echipa pregatita de Victor Piturca a inceput bine meciul, dupa care jucatorii romani au capitulat.
Sursa citata considera suspecta faza din minutul 25, cand Mutu a fost atacat in careu de Giovanni van Bronckhorst.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.