Revenit cu o lansare de carte in fata opiniei publice dupa problemele de sanatate pe care le-a avut, senatorul Ion Iliescu recunoaste ca se gandeste din ce in ce mai serios sa paraseasca partidul pe care l-a fondat. Suparat si pe el ca nu si-a respec
Revenit cu o lansare de carte in fata opiniei publice dupa problemele de sanatate pe care le-a avut, senatorul Ion Iliescu recunoaste ca se gandeste din ce in ce mai serios sa paraseasca partidul pe care l-a fondat. Suparat si pe el ca nu si-a respectat decizia de a nu se implica in functii executive in partid dupa sfarsitul mandatului prezidential, dar si pe cei care "au apelat la manevre incorecte in timpul congresului din aprilie", Iliescu a anuntat ca intentioneaza sa renunte deocamdata la functia de lider de grup al senatorilor imediat ce va reveni la Senat.
si in ceea ce priveste renuntarea la carnetul de membru al PSD dupa atatia ani Iliescu este destul de categoric. "Toata miscarea aceasta care s-a desfasurat in pregatirea si apoi in desfasurarea Congresului m-a dezgustat. Daca nu am parasit partidul si inca stau si ma gandesc e datorita oamenilor asemanatori celor care au fost prezenti sambata la lansarea mea de carte. Ei formeaza sarea si piperul, ei formeaza temelia acestui partid", a declarat fostul sef al statului. Pe de alta parte, Iliescu are mari indoieli ca mai are ce cauta in acest partid. "Nu vreau sa fiu cum vehiculau unii, un fel de Gica contra". Nu are insa un raspuns sigur in ceea ce priveste punerea bazei unui alt partid in cazul in care ar parasi PSD.
Fostul presedinte a refuzat sa comenteze demisiile din PSD din ultima perioada sau faptul ca la lansarea cartii marii absenti au fost Adrian Nastase si Mircea Geoana. Totusi, senatorul Razvan Theodorescu a afirmat ca in sala se afla "prieteni politici", membri ai PSD dar si ca doi colegi parlamentari, respectiv Adrian Nastase si Mircea Geoana, l-au sunat sa spuna "cat de rau le pare" ca nu sunt prezenti la lansare.
Daca Iliescu va decide in cele din urma sa plece, apropiatii lui care inca mai sunt membri ai acestui partid vor fi pusi in fata unei grele dileme: sa-l urmeze sau sa ii intoarca spatele. Senatorul Ioan Talpes nu revine asupra declaratiei facute atunci cand s-a decis sa-si dea demisia. El spune ca va ramane alaturi de liderul social-democrat. Desi nu poate da un raspuns transant, fostul purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Corina Cretu, si-a exprimat speranta ca va putea sa continue colaborarea cu Iliescu. "Nu vreau sa fac speculatii. Sunt vicepresedinte al acestui partid si imi fac datoria, iar aici am venit in calitate de colaborator. Lucrez cu dansul de 12 ani si sper sa o fac si in continuare". Miron Mitrea, care a venit la lansare impreuna cu sotia si cu fiul cel mic, a declarat ca a venit "pentru Ion Iliescu", iar prezenta sa la eveniment este un gest "de respect".
Ieri, intr-o conferinta de presa, Adrian Nastase, a afirmat ca asupra lui Ion Iliescu se fac mari presiuni pentru a lua o decizie in privinta plecarii, dar si pentru ramanerea in PSD.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.