Marele trofeu al celei de-a patra editii a Festivalului International de Film Transilvania a fost adjudecat la sfarsitul saptamanii trecute de doua filme - "4" si "Whisky", in timp ce rasfatatul festivalului a fost cel mai recent film al lui Cristi P
Marele trofeu al celei de-a patra editii a Festivalului International de Film Transilvania a fost adjudecat la sfarsitul saptamanii trecute de doua filme - "4" si "Whisky", in timp ce rasfatatul festivalului a fost cel mai recent film al lui Cristi Puiu, "Moartea domnului Lazarescu", obtinand nu mai putin de cinci premii la mai multe categorii.
Trofeul Transilvania pentru cel mai bun film din competitie (4.000 de euro) a revenit ex-aequo filmelor "4" (Rusia, 2004), in regia lui Illya Khrjanovsky, si "Whisky" (Uruguay, Argentina, Germania, Spania, 2004), al regizorilor Juan Pablo Rebello si Pablo Stoll.
Premiul de regie (1.500 USD), oferit de HBO, i-a revenit regizorului Cristi Puiu pentru "Moartea domnului Lazarescu", in timp ce actorii Ion Fiscuteanu si Luminita Gheorghiu au obtinut premiul pentru cea mai buna interpretare (1.000 euro), oferit de Vitrina Advertising. Acelasi film a fost preferatul reprezentantilor Asociatiei Presei Straine de Film, obtinand premiul FIPRESCI, precum si premiul publicului. "Moartea domnului Lazarescu" a obtinut si premiul pentru cel mai bun film romanesc prezentat in cadrul "Zilelor Filmului Romanesc", oferit de Europa FM.
"Ma bucur ca am obtinut un premiu la mine in tara", a declarat Cristi Puiu dupa ce a obtinut premiul pentru cea mai buna regie. Puiu s-a intors recent de la Cannes cu premiul sectiunii Un Certain Regard pentru acelasi film.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.