Federatia Nationala a Sindicatelor din Transporturi Elcatel va declansa greva generala, incepand cu data de 8 iunie, la ora 7.00, alaturandu-se miscarilor similare de protest organizate de feroviarii din ramurile Miscare- Comercial, infrastructura si
Federatia Nationala a Sindicatelor din Transporturi Elcatel va declansa greva generala, incepand cu data de 8 iunie, la ora 7.00, alaturandu-se miscarilor similare de protest organizate de feroviarii din ramurile Miscare- Comercial, infrastructura si instalatii.
Presedintele Elcatel, Ionel Socaciu, a anuntat ca organizatia sindicala a hotarat oprirea colectiva si voluntara a lucrului ca urmare a nerealizarii acordului privind incheierea contractului colectiv de munca la nivelul Companiei Nationale Cai Ferate CFR SA pentru anul 2005-2006, precum si a nesolutionarii conflictului de interese declansat intre federatie si administratiile feroviare din aceasta companie si din SC Electrificare CFR SA. Pe timpul grevei propriu-zise, cei cinci mii de sindicalisti din activitatea de centralizare, telecomanda si electrificare vor asigura serviciile esentiale stabilite pentru transportul de calatori si marfa, dar nu mai putin de o treime din activitatea normala. "Indiferenta factorilor de putere pentru solutionarea conflictelor de interese declansate la nivelul tuturor structurilor feroviare ne determina sa constatam incapacitatea gestionarii haosului provocat si intretinut de fosta guvernare. Efectele nedorite si necontrolate ce vor aparea in perioada imediata, vor acutiza nemultumiri, cu consecinte grave pentru sistemul feroviar", a adaugat Socaciu. Gheorghe Popa, secretarul general al Federatiei Miscare-Comercial, declara ca cei 32.800 de salariati din ramura Miscare-Comercial nu solicita bani de la bugetul de stat, "ci doar o rectificare in interiorul bugetelor proprii, fiind vorba de 900 de miliarde de lei". Sindicalistii feroviari cer majorarea salariilor cu 10,7 la suta, acordarea tichetelor de masa, precum si conditii de munca mai bune (apa curenta la locul de munca). Potrivit liderilor sindicali, administratia nu a dat nici un ban in plus angajatilor de la caile ferate, propunand inghetarea salariilor pana in luna mai anul viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.