Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo, a criticat evolutia jucatorilor romani in meciul cu Olanda, din preliminariile CM-2006, spunand ca trebuie sa ne intrebam daca selectionerul Victor Piturca este omul potrivit pentru a construi o viit
Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo, a criticat evolutia jucatorilor romani in meciul cu Olanda, din preliminariile CM-2006, spunand ca trebuie sa ne intrebam daca selectionerul Victor Piturca este omul potrivit pentru a construi o viitoare echipa nationala. "S-au facut greseli, Olanda s-a jucat cu noi, a fost o echipa avansata, agresiva. Dupa golul lui Kuijt s-au restras, au jucat la contraatac si au facut ce au vrut cu noi. N-am contat si cred ca existau solutii de joc. In actuala situatie trebuie sa ne intrebam daca intr-adevar Piturca are calitatile sa construiasca, in momentul de fata, o echipa nationala", a spus Dinu. Oficialul dinamovist considera ca existau jucatori care ar fi meritat sa fie convocati la echipa nationala. "Avem doar doi jucatori tineri, Tamas si Mitea, care nu a contat azi. In momentul de fata, sunt jucatori care trebuia sa joace, este vorba de Gigel Coman si Grigorie, care era mai in forma decat s-au dovedit Pancu sau Mutu, care nu are meciuri in picioare. Piturca a facut o echipa din fotbalisti care nu joaca. S-a facut o echipa cu jucatori care mai mult nu joaca, 40 la suta din echipa daca o faci astfel nu are sens sa te prezinti cu Olanda si sa demonstrezi ca esti un sparring-partner", a spus Dinu. "Procurorul" si-a exprimat rezervele in ceea ce priveste capacitatea lui Piturca de a construi o echipa nationala: "Sa speram ca Piturca are ganduri intr-adevar pentru a aseza o viitoare echipa nationala. Eu am rezerve, pentru ca nu vad coerenta. S-au facut schimbari fata de meciurile precedente, dar cu niste jucatori care nu au nici o legatura cu fotbalul de performanta. Ma intreb daca nu cumva noi avem un antrenor, si de fapt avem nevoie de un selectioner", a incheiat Dinu.
Comentand prestatia Nationalei in meciul cu Olanda, Daniel Niculae, atacantul Rapidului, a declarat ca fotbalul romanesc este intr-o criza profunda. "Surprize nu au fost aseara, surpriza ar fi fost daca am fi castigat noi sau am fi castigat lejer. Imi pare rau ca nu am jucat, dar sunt constient ca nu as fi facut fata ritmului de joc. Pacat este insa ca ne-am indepartat inca o data de o calificare si trebuie tras un semnal de alarma pentru ca fotbalul romanesc se duce din ce in ce mai jos", a spus jucatorul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.