Compania Alcatel Romania a investit circa un milion de euro in crearea unui centru de
cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor de control al transportului feroviar, a declarat Dan Bedros, directorul general al companiei.
"Centrul
Compania Alcatel Romania a investit circa un milion de euro in crearea unui centru de
cercetare si dezvoltare in domeniul sistemelor de control al transportului feroviar, a declarat Dan Bedros, directorul general al companiei.
"Centrul se adreseaza atat pietei interne, in cadrul careia solutiile Alcatel sunt prezente inca din anul 2001, cat si statelor din zona Balcanilor si fosta Uniune Sovietica. Astfel, activitatea de cercetare si dezvoltare a Alcatel Romania va fi dezvoltata si orientata catre o noua directie, si anume infrastructura de transport", a afirmat Bedros.
Situat in Bucuresti, centrul va avea 50 de ingineri software, care vor contribui la dezvoltarea sistemului de siguranta pentru semnalizari feroviare Alcatel.
"Practic, activitatea de cercetare si dezvoltare desfasurata de Alcatel Germania pe acest segment a fost relocata in acest centru. Pentru subsidiara din Romania, aceasta mutare reprezinta un avantaj enorm, pentru ca aplicatia software in cadrul unui proiect reprezinta 70% din costul acestuia", a spus oficialul Alcatel Romania.
El a adaugat ca, pana la sfarsitul anului 2006, echipei initiale i se vor adauga alti 150 de ingineri programatori.
Parteneriatul dintre Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si Alcatel Romania a condus la realizarea sistemului de siguranta pentru semnalizari feroviare in Timisoara, Arad, Brasov si Bucuresti. Punerea in functiune a statiei Bucuresti Nord, care a avut loc vineri, reprezinta cea mai recenta realizare. Valoarea proiectului se ridica la aproximativ 30 milioane de euro, fondurile fiind asigurate prin programul Phare.
Alcatel si CFR vor colabora si pentru centralizarea electronica a infrastructurii feroviare din regiunea sudica a Romaniei.
In baza unui contract cu o valoare de 60 de milioane de euro, incheiat in octombrie 2004, societatea Alcatel Transport Automation va moderniza 11 statii de cale ferata, situate in principal pe coridorul IV de transport pan-european, care strabate zona sudica a tarii si leaga orasele Constanta si Lugoj, lucrarile urmand sa fie finalizate pana in 2008.
Potrivit lui Bedros, Alcatel Romania a incheiat anul 2004 cu o cifra de afaceri de 140 milioane de euro, din care aproximativ 70% a fost acoperita de comenzile Orange Romania.
"Am avut o depasire de 30% fata de bugetul propus pentru 2004, urmare a cresterii in domeniul IT&C cu 20%", a mai spus oficialul Alcatel Romania.
Infiintata in 1991, Alcatel Network Systems Romania reprezinta o investitie de peste 25 milioane de dolari. Desfasurand o activitate completa de cercetare, dezvoltare, fabricatie, instalare si punere in functiune in domeniul telecomunicatiilor, in prezent, Alcatel Romania numara peste 1.000 de angajati.
La nivelul anului trecut, grupul francez a inregistrat vanzari de 12,4 miliarde de euro, nivel similar comparativ cu 2003, compania fiind prezenta in peste 130 de tari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.