O delegatie de aproape 150 de oameni de afaceri chinezi, reprezentand 53 de companii, au participat la Forumul de afaceri Romania-China, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) si de Biroul de Promova
O delegatie de aproape 150 de oameni de afaceri chinezi, reprezentand 53 de companii, au participat la Forumul de afaceri Romania-China, organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) si de Biroul de Promovare a Comertului din cadrul Ministerului Comertului al Republicii Populare Chineze. "Forumul de afaceri este o manifestare cu rezultate concrete. Ele vizeaza doua aspecte: informational si identificarea de noi domenii de colaborare intre cele doua comunitati de afaceri", a mentionat Cornelia Rotaru, director general executiv al CCIRB. La randul sau, ambasadorul republicii Populare Chineze la Bucuresti, Xu Jian a aratat ca, la sfarsitul anului trecut, valoarea schimburilor comerciale intre cele doua tari s-a ridicat la 1,4 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu aproape 50% comparativ cu anul 2003. Investitiile chineze in Romania totalizeaza 1,7 miliarde de dolari.
Mihail Burghel, director general in cadrul Ministerului roman al Economiei si Comertului, a prezentat investitorilor chinezi perspectivele economiei romanesti. Potrivit acestuia, prognozele indica o majorare a PIB cu 5,5% in acest an. In plus, Burghel a subliniat faptul ca relatiile romano-chineze reprezinta unul dintre punctele cheie promovate de Guvernul Romaniei. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.