Dupa cum anuntau organizatorii primei editii a Europenelor de gimnastica artistica individuale - Debrecen 2005, cea mai mare surpiza a zilei de ieri, rezervata concursului masculin de calificare, a fost forfaitul declarat de Marian Dragulescu, lider
Dupa cum anuntau organizatorii primei editii a Europenelor de gimnastica artistica individuale - Debrecen 2005, cea mai mare surpiza a zilei de ieri, rezervata concursului masculin de calificare, a fost forfaitul declarat de Marian Dragulescu, lider continental absolut anul trecut, din concursul individual compus. Marocanul, cum il alinta apropiatii, a evoluat numai la doua aparate. Mai exact sarituri si sol, probele preferate la care a acumulat de-a lungul vremii nenumarate medalii europene, mondiale si un bronz olimpic. "Ne-am propus cinci medalii la aceasta competitie", ne declara ieri Adrian Stoica, secretarul general al FRG, dar si presedinte al Comisiei Tehnice a federatiei internationale de specialitate. Iar dupa prima zi, cea in care fete si-au desemnat finalistele, cel putin un aur se contureaza: Catalina Ponor la barna, nota obtinuta de tripla campioana olimpica (9,712) fiind pe departe cea mai buna din calificari. Revenind la competitia masculina, din cei sase tricolori prezenti in Ungaria, doar Ioan Suciu si Razvan Selariu au evoluat cu programul complet. Din nefericire pentru Suciu, ghinioanele se tin scai de el si dupa ce a ratat la mustata podiumul olimpic la individual compus si de aceasta data a prins o zi rea. O ratare la cal cu manere (unde detine titlul european) si sanse destul de reduse de a prinde finala la acest aparat, chiar daca intreg concursul a fost presarat cu nenumarate caderi, nivelul tehnic fiind extrem de scazut. Nivel oglindit de note foarte mici si chiar de descalificari (note de zero). S-a adaugat ratarea de la bara fixa a sibianului, fapt care i-a dat posibilitatea mai tanarului sau coleg de echipa, Selariu, sa-l depaseasca in clasament in aceasta prima faza a "preliminariilor", ambii nostri gimnasti evoluand la capatul concursului din cea de-a doua grupa. Asadar Selariu, care conducea dupa doua subdiviziuni, a acumulat 55,298 de puncte (sol - 9,437, cal - 9, 150, inele - 9,362, sarituri - 9,487, paralele - 8,950, bara - 8,912), in timp ce Suciu il seconda in ierarhia provizorie cu 53,949 de puncte (sol - 9,225, cal - 9,175, inele - 8,887, sarituri - 9,575, paralele - 9,087, bara - 8,00). Amintim ca in finale se porneste de la zero. Pana la inchiderea editiei, restul romanilor nu-si terminasera executiile, Urzica, Popescu, Dragulescu si Jivan concurand in ultima subdiviziune, cea de-a treia.
Ca o premiera, la aceste intreceri, atat fetele, cat si baietii, nu au avut voie sa poarte cercei in timpul competitiei, dar nici alte bijuterii. Componentele lotului feminin au fost astfel nevoite sa renunte la bratarile primite la manastirea Cozia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.