Partida de maine dintre Nationalele Romaniei si Olandei se va desfasura la Rotterdam pe "De Kuip", unul din cele mai faimoase stadioane din Europa. Arena lui Feyenoord a fost construita in anul 1931 si se poate mandri cu cel mai mare numar de finale
Partida de maine dintre Nationalele Romaniei si Olandei se va desfasura la Rotterdam pe "De Kuip", unul din cele mai faimoase stadioane din Europa. Arena lui Feyenoord a fost construita in anul 1931 si se poate mandri cu cel mai mare numar de finale gazduite in competitiile europene. Stadionul din Rotterdam, al carui nume se poate traduce prin "copaie", a fost renovat in anul 1994 pentru a fi pregatit in vederea Europenelor din 2000. Capacitatea arenei este de 51.000 de locuri iar fanii gruparii olandeze sunt considerati a fi printre cei mai duri si agresivi din Europa. Despre arena lui Feyenoord, Nicolae Mitea, jucatorul lui Ajax Amsterdam, a spus ca are o acustica incredibila, tribunele fiind foarte aproape de gazon, iar atunci cand fanii olandezi incep sa-si sustina echipa, stadionul incepe sa vibreze, iar genunchii adversarilor se inmoaie. Din pacate pentru spectatorii din Rotterdam, Marco Van Basten, selectionerul Olandei nu a inclus in lotul pentru partida cu Romania decat un jucator al lui Feyenoord, golgeterul Dirk Kuyt, autorul a 69 de goluri in ultimele trei sezoane din Eredivisie si care, foarte probabil, va fi titular in partida de maine seara. In alta ordinde de idei, de Feyenoord se leaga si cateva experiente romanesti fericite. Astfel, la gruparea "alb-rosie" au evoluat de-a lungul timpului si doi jucatori romani: Ioan Ovidiu Sabau (1990-1992) si Marian Damaschin (1990-1991). De asemenea, in sezonul 1971-1972, UTA Arad, campioana Romaniei, a reusit sa elimine pe Feyenoord, detinatoarea Cupei Campionilor Europeni, dupa un 1-1 pe "De Kuip" si 0-0 la Arad. Pe acelasi stadion in 1974, nationala Romaniei a remizat, scor 0-0, intr-o partida amicala cu Olanda, care ulterior avea sa devina vicecampioana mondiala. Ca fapt divers trebuie amintit ca Rotterdam, oras care are o populatie de 1 milion de locuitori, este cel mai mare port al Europei si al treilea din lume.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.