Pesedistii sunt pregatiti sufleteste pentru desprinderea din partid a aripii Iliescu. Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a confirmat, la un post de televiziune, ca "oamenii presedintelui" i-au cerut acestuia sa paraseasca partidul. Miscare
Pesedistii sunt pregatiti sufleteste pentru desprinderea din partid a aripii Iliescu. Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a confirmat, la un post de televiziune, ca "oamenii presedintelui" i-au cerut acestuia sa paraseasca partidul. Miscare de care Iliescu, inca suparat de modul in care a pierdut lupta pentru sefia PSD, este foarte tentat. De altfel, el a amenintat cu plecarea inca de acum trei saptamani, la Consiliul National al PSD, cand a anuntat ca nu se mai regaseste alaturi de actuala conducere si ca va analiza oportunitatea de a ramane doar un simplu membru de partid. Intre timp, insa, Iliescu a avut probleme de sanatate si a amanat o miscare decisiva in acest sens.
Intrebarea este cine sunt cei dispusi sa i se alature lui Iliescu in realizarea unui nou proiect politic pentru ca pana acum doar senatorul Ioan Talpes a facut o miscare clara, parasind PSD si criticand modul cum a fost tratat fostul presedinte.
Nastase pare a sti cine sunt acestia, insa nu-i numeste. Stie si ca acestia ii cer lui Iliescu sa plece. "Sunt oameni care sunt si au fost mai apropiati de dansul, dar eu sunt convins ca va asculta mai curand de propria voce si va avea o atitudine extrem de rezonabila si constructiva, chiar daca este nemultumit in momentul de fata", a spus Nastase.
Totusi, actuala conducere a PSD nu pare dispusa sa renunte prea usor la capitalul de simpatie populara a lui Iliescu si care l-a pus pe acesta de trei ori in functia de presedinte al tarii. De aceea, ei incearca sa-l convinga ca PSD redevine o forta si ca merita sa ramana. Astfel, Nastase a subliniat ca toate sondajele din ultima perioada reflecta o crestere a PSD in preferintele electoratului. In opinia sa, ceea ce este mai important este faptul ca PSD a trecut de perioada post-traumatica de dupa alegeri, precum si de prima faza de dupa congres, "care a fost complicata".
"Sper ca vom reusi sa detinem o relatie fireasca cu domnul presedinte Iliescu. Sigur ca este complicat, dar eu sunt convins ca vom reusi. Domnul Iliescu va trebui, sunt convins, sa faca in primul rand o evaluare a ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani si in ultimii ani, sa accepte faptul ca unele lucruri pe care le-a vazut nu au fost in ordine, ca nu este de acord cu ele, dar altele reprezinta, pana la urma, rezultatul unei formule de reforma si de democratie pe care am incurajat-o cu totii", a mentionat Nastase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.