Incepand cu luna iunie, Asirom are un nou director general in persoana cetateanului austriac Boris Schneider, care a preluat, astfel, functia ocupata de Ion Gheorghe Bratulescu, transferat pe postul de director general adjunct.
Boris Schneide
Incepand cu luna iunie, Asirom are un nou director general in persoana cetateanului austriac Boris Schneider, care a preluat, astfel, functia ocupata de Ion Gheorghe Bratulescu, transferat pe postul de director general adjunct.
Boris Schneider are o experienta de peste 23 de ani in domeniul economico-financiar si asigurari, iar din anul 1999 a lucrat in cadrul grupului Wiener Staedtische, unde a indeplinit diverse functii de conducere, printre care si pe cea de coordonator pentru Europa de Sud-Est. "Vrem ca Asirom sa fie un factor de stabilitate pentru industria autohtona a asigurarilor. In opinia mea, compania este numarul unu pe piata de profil pentru ca este mai aproape de populatia Romaniei. Ne propunem sa furnizam produse si servicii la nivel european, iar clientii vor decide daca vor incheia cu noi o polita de asigurare sau nu", a afirmat Schneider, citat de Mediafax. El a evitat sa dea detalii cu privire la modalitatile de punere in pactica a obiectivelor, afirmand ca "are un concept bine stabilit", care nu va fi insa dezvaluit. Numirea unui fost director din cadrul Wiener Staedtische la conducerea Asirom alimenteaza zvonurile aparute recent in piata conform carora acest lucru ar reprezenta un prim pas in preluarea companiei de prestigiosul grup austriac, care a mai incheiat un acord de preluare a Omniasig. Cu toate acestea, Ioan Niculae, presedintele InterAgro si actionar majoritar la Asirom, a negat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa tinute cu ocazia prezentarii noului director general, ca ar intentiona sa-si vanda participatia catre Wiener Staedtische in perioada imediat urmatoare.
"Am avut oferte de cumparare inca de la momentul privatizarii, anul 1998. Anul trecut, compania de consultanta KPMG a realizat un studiu de evaluare si au fost solicitate oferte neangajante pentru Asirom. Evaluarea si ofertele primite de la mai multe companii internationale au aratat ca Asirom valoreaza peste 200 milioane de euro, integral", a spus Niculae. El a aratat ca zvonurile au plecat de la declaratia lui Dan Odobescu, presedintele Unita-Grup Wiener Staedtische, conform careia acesta ar intentiona sa cumpere Asirom.
Surse din piata sustin, insa, ca intrarea lui Schneider in managementul Asirom este o miscare inteligenta pentru Wiener Staedtische, deoarece acesta ar putea identifica punctele forte si problemele companiei, iar dimensiunea ofertei va fi mai apropiata de valoarea Asirom.
Conform unui comunicat al societatii Asirom, investirea lui Schneider vine "ca o continuare fireasca a procesului inceput in anul 2004 si menit a pregati Asirom pentru a raspunde exigentelor liberalizarii pietei in contextul apropiatei integrari a Romaniei in Uniunea Europeana si a-i consolida pozitia de top pe o piata a asigurarilor aflata in plina reconfigurare".
In 2004, Asirom a raportat venituri din prime de 5.160 miliarde de lei si s-a clasat a doua in topul asiguratorilor autohtoni. Totodata, societatea si-a diminuat cota de piata cu peste 4 puncte, pana la 14,77 la suta. Societatea InterAgro este actionar majoritar, detinand 40,55 la suta din capitalul social de 637,9 miliarde de lei al Asirom, urmata de Astra Romana, cu 17,79 la suta si Broadhurst Investments Limited, cu o participatie de 15,36 la suta. Wiener Staedtische a cumparat, recent, cu 64 de milioane de euro, pachetul detinut de grupul israelian TBIH la Omniasig. Cand tranzactia va fi incheiata, Wiener Staedtische va avea o cota de piata de 18,9 procente. Omniasig a cumparat, la randul ei, 40 la suta din actiunile AGI Romania si a preluat si Asirag. In cazul in care grupul austriac ar prelua si Asirom, cota de piata a grupului ar urca la 33,67 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.