Echipa nationala a Romaniei a castigat miercuri seara meciul contra lui Dinamo II, scorul final al partidei fiind 7-0. Golurile tricolorilor au fost marcate de Fl. Petre - un gol si Cl. Niculescu, Gigel Bucur si Marius Niculae - toti cu cate doua gol
Echipa nationala a Romaniei a castigat miercuri seara meciul contra lui Dinamo II, scorul final al partidei fiind 7-0. Golurile tricolorilor au fost marcate de Fl. Petre - un gol si Cl. Niculescu, Gigel Bucur si Marius Niculae - toti cu cate doua goluri. Victor Piturca a inceput meciul in urmatoarea formula: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Stoica - Fl. Petre, Pancu, Munteanu, Mitea - Mutu, Niculescu iar in repriza a doua a mizat pe: Tudor - Stoican, Radoi, Ghionea, Rat - Grigorie, Plesan, O. Petre, G. Coman - G. Bucur, M. Niculae. Chiar daca in defensiva revenirea lui Chivu, usor accidentat la inceputul saptamanii, este de bun augur, problemele raman in continuare deoarece Radoi a fost lasat in ultimul moment acasa. Fundasului Stelei i-a recidivat accidentarea de la genunchiul drept, care i s-a umflat dupa ultima partida de campionat disputata la Brasov, acolo unde Radoi a fost fortat la limita de catre Titi Dumitriu, antrenorul Stelei. Accidentarea capitanului stelist are doua consecinte imediate: Cosmin Barcauan a fost convocat la lot urmand a face jonctiunea cu restul componentilor in Olanda si, destul de probabil, Tamas va fi titular la Rotterdam. In atac, Piturca pare tentat din ce in ce mai mult sa inceapa partida de pe "De Kuip" cu Cl. Niculescu titular, dupa ce atacantul lui Dinamo a marcat in toate jocurile de antrenament disputate. De altfel, solutiile lui Piturca in ofensiva nu sunt foarte numeroase. Pe langa golgeterul lui Dinamo, posibilele optiuni pentru selectioner sunt Gigel Bucur si Marius Niculae. Daca Bucur a fost chemat in ultima clipa pentru a acoperi golul lasat de accidentarea lui Fl. Dumitru, Niculae a jucat la Sporting in acest sezon mai mult din postura de rezerva iar la echipa de club forma sa a oscilat permanent intre slab si mediocru. Chiar si in aceste conditii, titularizarea lui Niculescu ar fi surpinzatoare dupa ce Piturca a declarat in urma cu o luna ca "atunci cand Niculescu va marca si din actiune, nu numai din lovituri libere va fi convocat". In aceeasi ordine de idei, antrenorul Nationalei lasase sa se inteleaga ca golgeterul lui Dinamo inscrie in partidele disputate de "caini" contra echipelor mici, acolo unde nu intampina o rezistenta iesita din comun, in timp ce la derby-uri are o prezenta discreta. Se pare totusi ca reusitele din partida contra Rapidului si pofta de joc deosebita a atacantului dinamovist i-au schimbat parerea lui Piturca ce ii va acorda lui Niculescu un loc in garnitura de start.
Componentii Nationalei Romaniei au decolat ieri in jurul orei 16.00 de pe aeroportul "Henri Coanda", impreuna cu staff-ul federal si cu tricolorii "mici". Jucatorii au refuzat dialogul cu presa, azi urmand a avea loc o conferinta de presa dupa antrenamentul oficial. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.