Umilinta maxima la care poate fi supus vreodata un ziarist este aceea de a sta la coada pentru a vorbi cu colegii lui de breasla. Asta s-a intamplat la conferinta de presa organizata, miercuri, de postul Prima TV. Jurnalisti de investigatie de la toa
Umilinta maxima la care poate fi supus vreodata un ziarist este aceea de a sta la coada pentru a vorbi cu colegii lui de breasla. Asta s-a intamplat la conferinta de presa organizata, miercuri, de postul Prima TV. Jurnalisti de investigatie de la toate publicatiile importante si toate canalele radio-tv au fost nevoiti sa stea cuminti, unul in spatele celuilalt, pentru a pune una sau doua intrebari colegilor de breasla. Intrebari la care, de cele mai multe ori, n-au primit raspuns.
Cei pentru care intreaga presa, si nu numai, a stat cu sufletul la gura 55 de zile, dand sute de telefoane la ambasade, Celula de criza, autoritati, scriind zeci de articole si facand zeci de emisiuni pentru a nu-i lasa pe romani sa uite ca trei frati de-ai lor sunt sechestrati de o grupare terorista, au indraznit sa-si trateze colegii ca pe niste simpli purtatori de penita...
Acesti jurnalisti au fost umiliti, timp de 90 de minute, sa respecte regulile impuse de directorul Primei TV, Dan Dumitru, si de Cristina Topescu, organizatorii acelei "conferinte"...
Daca nu a fost vorba despre o publicitate mascata, avand in vedere ca nici un post TV nu a avut permisiunea de a filma in timpul asa-zisei conferinte, sigur se poate spune ca domnii cu pricina sunt departe de a fi ziaristi. Jurnalistilor romani li s-au trantit adesea usile in nas, li s-au refuzat solicitarile sau li s-a raspuns ca "sunt informatii clasificate" atunci cand se puneau intrebari banale. Sa fii pus sa stai la coada, de parca am fi acum 15 ani si s-ar fi bagat la Alimentara celebrii "Frati Petreus", este culmea umilintei la care poate fi supus un ziarist.
Dan Dumitru, Cristina Topescu, Marie-Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian ar trebui sa stie acest lucru. Sa se mai arate nemultumiti de un anumit gen de intrebari, raspunzand ca este "informatie clasificata" motivul pentru care a fost batut Ohanesian, este o alta bataie de joc.
Oricum, o conferinta de presa anuntata cu o zi inainte si desfasurata in astfel de conditii nu se poate numi conferinta de presa. Cu atat mai mult cu cat, in seara precedenta, postul Prima TV a avut un soi de conferinta ai carei protagonisti au fost doar Marie-Jeanne si Sorin Miscoci.
Daca jurnalistii prezenti in acea sala le-ar fi aratat organizatorilor aceeasi lipsa de respect cu care au fost tratati, ar fi parasit sala dupa cateva minute. Asta ar fi meritat cei pentru care jurnalistii s-au aratat solidari, timp de 55 de zile, scriind si organizand mitinguri pentru eliberarea colegilor lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.