In perioada urmatoare, in Romania s-ar putea construi un parc industrial romano-chinez, a precizat, ieri, Viorel Marian Pana, presedintele Grupului de Afaceri Romano-Chinez (GARC), cu ocazia celui de-al doilea Forum Economic Romania-China, desfasurat
In perioada urmatoare, in Romania s-ar putea construi un parc industrial romano-chinez, a precizat, ieri, Viorel Marian Pana, presedintele Grupului de Afaceri Romano-Chinez (GARC), cu ocazia celui de-al doilea Forum Economic Romania-China, desfasurat la Bucuresti. Presedintele GARC a precizat ca, in prezent, se poarta discutii pentru realizarea acestui proiect, privit ca "o adevarata provocare" de oamenii de afaceri din ambele tari.
"Ne aflam pe ultima suta de metri, iar Grupul de Afaceri Romano-Chinez, asociatie ce reuneste reprezentantii celor mai importante si puternice companii romanesti, s-a dovedit un vehicul capabil sa tracteze cat mai multe companii chineze de calibru spre o piata profitabila, pe care sa o exploram si sa o exploatam in comun. In scurt timp, Romania va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, transformand tara noastra intr-o poarta de acces a investitorilor chinezi in spatiul european.
Cu toate acestea, Romania nu trebuie privita ca un scop intermediar. Ar fi o greseala strategica, deoarece vorbim despre un potential de peste 55 de milioane de consumatori, incluzand si zona balcanica", a declarat Viorel Marian Pana.
Prezent la Forumul Economic Romania-China, Xu Jian, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucuresti, a atras atentia asupra relatiilor comerciale intre cele doua tari, care "pot si trebuie sa fie imbunatatite".
"In ultimii ani, volumul schimburilor comerciale dintre Romania si China a crescut cu peste 30 la suta pe an. In 2004, aceste schimburi s-au cifrat la 1,4 miliarde de dolari, ceea ce a insemnat o majorare de peste 40 la suta, in timp ce investitiile chineze in Romania au depasit 170 de milioane de dolari. Exista, insa, multe alte posibilitati pentru dezvoltarea relatiilor economice dintre cele doua tari, precum programul de dezvoltare a regiunii de Nord-Vest din China", a precizat Xu Jian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.