Marea majoritate a statelor Uniunii Europene (UE) se arata in favorarea instituirii unei baze comune de impozitare a firmelor, a declarat ieri, ministrul german al Finantelor, Hans Eichel, citat de Mediafax. "Aproximativ 20 de state din cei 25 de mem
Marea majoritate a statelor Uniunii Europene (UE) se arata in favorarea instituirii unei baze comune de impozitare a firmelor, a declarat ieri, ministrul german al Finantelor, Hans Eichel, citat de Mediafax. "Aproximativ 20 de state din cei 25 de membri doresc acest lucru", a precizat Eichel in cadrul unei dezbateri pe marginea politicii fiscale in cadrul Parlamentului german. Ministrii Finantelor din cadrul UE au convenit in luna septembrie a anului trecut ca Executivul european ar trebui sa traseze liniile generale ale unei baze comune de impozitare a companiilor.
Eichel are in vedere reducerea impozitului pe profit aplicat firmelor germane de la 25 la 19 la suta, in incercarea de a spori atractivitatea mediului de afaceri national. Oficialul estimeaza ca masura va genera venituri suplimentare de 2,2 miliarde de euro, intrucat va reduce tendinta firmelor de a utiliza diverse masuri pentru a-si transfera profiturile in strainatate. Datorita criticilor venite din partea opozitiei insa, propunerea s-ar putea sa nu fie adoptata inainte de alegerile din toamna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.