Compania aeriana Airbus ar putea fi depasita in acest an de rivala sa, Boeing, in privinta numarului de comenzi primite pentru avioane comerciale, a avertizat grupul european aerospatial EADS, transmite Mediafax. EADS, al doilea mare grup aerospatial
Compania aeriana Airbus ar putea fi depasita in acest an de rivala sa, Boeing, in privinta numarului de comenzi primite pentru avioane comerciale, a avertizat grupul european aerospatial EADS, transmite Mediafax. EADS, al doilea mare grup aerospatial din lume, se confrunta de mai multe luni cu conflicte interne legate de numirea noilor copresedinti si directori ai companiei Airbus si ai diviziei din domeniul Apararii.
Presedintele EADS, Hans Peter Ring, a declarat intr-o conferinta ca Airbus ar putea fi surclasata de Boeing in privinta numarului de comenzi, pentru prima oara dupa anul 2000.
Aceasta recunoastere survine la mai putin de doua saptamani inaintea celui mai mare show aerian din lume, organizat la Paris, unde Airbus si Boeing anunta in mod traditional comenzile primite. Directorul pentru vanzari de avioane comerciale din cadrul companiei Boeing, Scott Carson, s-a angajat in luna aprilie sa recastige pozitia de lider pentru grupul american, pe baza comenzilor pentru noul Boeing 787, care va fi lansat in 2008. Raspunsul Airbus la aceasta provocare, aeronava A350, a starnit un interes moderat si a determinat o modificare a designului care ar putea fi prezentata in cursul show-ului de la Paris. Aflata deja in mijlocul unui conflict comercial intre Washington si Uniunea Europeana, referitor la subventiile acordate producatorilor de avioane, Airbus a nemultumit liniile aeriene prin anuntul unei amanari cu sase luni a livrarilor aeronavei A380. Companiile aeriene au anuntat deja miercuri ca vor solicita compensatii pentru aceasta amanare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.