Compania IBM a incheiat un parteneriat cu compania Flamingo Computers, care va distribui prin reteaua sa de magazine produsele firmei americane, a anuntat, ieri, vicepresedintele Flamingo International, Dan Topala.
"Parteneriatul cu IBM reprez
Compania IBM a incheiat un parteneriat cu compania Flamingo Computers, care va distribui prin reteaua sa de magazine produsele firmei americane, a anuntat, ieri, vicepresedintele Flamingo International, Dan Topala.
"Parteneriatul cu IBM reprezinta mai mult decat distributia de produse, noi vom oferi partenerilor nostri solutii, ceea ce va dezvolta zona de distributie cu valoarea adaugata", a spus Topala.
El a adaugat ca, prin acordul cu IBM, Flamingo Distribution Center, firma din grupul Flamingo care opereaza distributia de echipamente si solutii, isi va consolida pozitia si va avea o cota de piata mai mare, impreuna cu partenerii sai.
Intre cele doua companii exista, de mai mult timp, un acord de revanzare a produselor IBM, a declarat Mihai Nastasescu, director in cadrul IBM Romania.
"Flamingo va juca un rol foarte important prin faptul ca vom putea aborda mai puternic sectorul firmelor mici si mijlocii, parte importanta a strategiei noastre", a spus Nastasescu, subliniind ca, prin acest parteneriat, IBM va acoperi intreaga economie.
Reteaua de distributie a companiei cuprinde 80 de magazine in tara, dispunand de filiale, in alte sapte tari: Bulgaria, Croatia, Serbia, Macedonia, Republica Moldova, Olanda si Ungaria.
Recent, grupul a deschis doua magazine de retail in afara Romaniei, in capitala Bulgariei, Sofia si in Belgrad, capitala Serbiei.
IBM estimeaza ca, in anii urmatori, circa 10% din cifra de afaceri a grupului Flamingo va fi generata de vanzarea produselor firmei americane.
Acordul semnat cu IBM se adauga celor incheiate cu FSC Hewlett Packard si Intel.
Grupul Flamingo a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor cu 32%, la 95 de milioane de dolari si a comercializat 60.000 de calculatoare personale, care reprezinta circa 25% din piata sistemelor asamblate local.
Gama de produse IBM pe care o va distribui Flamingo include calculatoare personale de birou si portabile, monitoare, servere Intel, statii grafice si echipamente de stocare.
Ranko Potkonjac, director de vanzari din divizia PC pentru Europa Centrala si de Est a producatorului american a adaugat ca, prin acest acord, Flamingo va deveni principalul partener IBM din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.