Cei patru sute de salariati ai societatii Mecanica SA Vaslui au fost trimisi in somaj, dupa ce fabrica si-a incetat activitatea, de marti, in urma declararii falimentului de catre Tribunalul Vaslui. Declansarea procedurii de faliment a fost pusa in a
Cei patru sute de salariati ai societatii Mecanica SA Vaslui au fost trimisi in somaj, dupa ce fabrica si-a incetat activitatea, de marti, in urma declararii falimentului de catre Tribunalul Vaslui. Declansarea procedurii de faliment a fost pusa in aplicare in urma solicitarii Administratiei Finantelor Publice (AFP) Vaslui, care are de recuperat de la Mecanica suma de 229 de miliarde de lei, datorii acumulate la bugetul consolidat al statului in ultimii opt ani. "Salariatii au plecat acasa cu speranta ca se vor intoarce la lucru, o data cu preluarea activitatii de un alt investitor. Daca nu se va reusi vinderea fabricii, avem speranta ca lichidatorii judiciari ne vor inchiria noua hala unde se mai desfasura activitatea de productie. In acest sens, sindicatul a formulat o cerere si avem semnale pozitive din partea celor ce urmeaza a vinde activul si pasivul societatii", a declarat Neculai Ciocoiu, liderul de sindicat de la Mecanica SA Vaslui. Pentru a veni in sprijinul fostilor salariati, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a deschis un birou, chiar in incinta fabricii, pentru preluarea dosarelor de somaj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.