Activitatea din industrie, constructii, comertul cu amanuntul si servicii va inregistra, in perioada mai-iulie, o crestere in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit estimarilor exprimate in luna mai 2005 de managerii societatilor comerciale, i
Activitatea din industrie, constructii, comertul cu amanuntul si servicii va inregistra, in perioada mai-iulie, o crestere in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit estimarilor exprimate in luna mai 2005 de managerii societatilor comerciale, informeaza Institutul National de Statistica (INS), citat de Rompres.
Rezultatele anchetei arata faptul ca in aceasta perioada volumul productiei din industria prelucratoare va avea in continuare o tendinta de crestere. Conform a 76 la suta dintre opiniile exprimate, se prognozeaza, pentru numarul de salariati, o tendinta de stabilitate. Preturile produselor industriale vor creste, dar se estimeaza un ritm mai lent, fata de prognoza din luna aprilie.
Estimarile din luna mai 2005 apreciaza ca in activitatea de constructii se va inregistra si in urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei, corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi. Preturile lucrarilor de constructii vor creste, mult mai redus fata de prognoza lunii trecute.
Managerii intreprinderilor comerciale chestionati estimeaza pentru cele trei luni, pe total activitate, cresterea vanzarilor de marfuri. Conform previziunilor celor intervievati, situatia economica va inregistra o crestere in aceasta perioada a anului, fapt ce se coreleaza si cu prognoza referitoare la volumul desfacerilor de marfuri. Preferintele comerciantilor continua sa fie orientate in principal catre produsele de pe piata interna.
Managerii din sectorul de servicii estimeaza mentinerea tendintei pozitive, de crestere, a cererii de servicii pentru perioada analizata. In luna mai 2005, managerii au estimat ca, pentru urmatoarele trei luni, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor creste.
Rezultatele au fost obtinute prin anchete de conjunctura in randul managerilor intreprinderilor efectuate pe baza unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.502 agenti economici), constructiilor (722), comertului cu amanuntul (1.105) si serviciilor (869).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.