Comitetul Executiv al PNL a decis in sedinta de marti seara ca tema alegerilor anticipate nu reprezinta o prioritate politica pentru formatiunea liberala cel putin pana la raportul de monitorizare din toamna, anticipatele nefiind o solutie pentru Rom
Comitetul Executiv al PNL a decis in sedinta de marti seara ca tema alegerilor anticipate nu reprezinta o prioritate politica pentru formatiunea liberala cel putin pana la raportul de monitorizare din toamna, anticipatele nefiind o solutie pentru Romania in momentul actual, a precizat ieri purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu (foto), intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului. "Comitetul Executiv al PNL considera ca tema alegerilor anticipate nu este o tema nici pe agenda populatiei si nici pe agenda PNL. Alegerile anticipate nu sunt o solutie pentru Romania in aceasta perioada, cand Guvernul trebuie sa indeplineasca atat programul de guvernare, cat si programul de actiuni privind integrarea europeana", a aratat liberalul. El a reamintit ca PNL isi exprima sprijinul neconditionat pentru premierul Calin Popescu Tariceanu. Alegerile anticipate, a mentionat Nicolaescu, reprezinta un subiect inchis pentru liberali "cel putin pana la raportul de monitorizare din aceasta toamna".
Privitor la o eventuala fuziune intre PNL si PD care sa duca la constituirea unei noi formatiuni de orientare populara pe scena politica romaneasca, Nicolaescu a precizat ca liberalii asteapta Congresul PD pentru a afla o pozitie oficiala a noii conduceri democrate. "Este corect sa discutam cu o conducere legitima care va avea un mandat dat de un Congres in care PD va clarifica pozitia pe care o va avea pe viitor", a aratat liberalul. El a adaugat insa ca PNL va ramane un partid de orientare liberala din convingere, si nu din oportunitate si a recunoscut ca aceasta optiune doctrinara ramane sa fie discutata pe viitor cu colegii de Alianta. "Aceasta problema exista si ea se va pune pregnant in momentul in care exista vointa politica pentru a se realiza fuziunea", a marturisit Nicolaescu. El a precizat ca reprezentantii Consiliului nu au analizat ultimile sondaje de opinie in care se inregistreaza o scadere a PNL in raport cu PD in optiunile electoratului. Potrivit lui Nicolaescu, conducerea liberalilor va analiza urmatoarele sondaje, in speranta ca vor fi mai putin "bizare"decat actualele, pentru a avea o pozitie oficiala. Pe de alta parte, el a aratat ca forul Executiv al PNL a decis convocarea Consiliului Reprezentantilor Nationali in prima decada a lunii iulie cu scopul validarii comisiilor si aprobarii proiectelor si programelor pentru perioada urmatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.