Singurul tenisman roman care a atins in acest an sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, Victor Hanescu, a declarat dupa eliminarea sa din competitia pariziana ca nu exista o generatie de tineri jucatori autohtoni care sa-l urmeze, de
Singurul tenisman roman care a atins in acest an sferturile de finala ale turneului de la Roland Garros, Victor Hanescu, a declarat dupa eliminarea sa din competitia pariziana ca nu exista o generatie de tineri jucatori autohtoni care sa-l urmeze, deoarece in Romania nu exista conditii foarte bune pentru practicarea tenisului. "Dupa cum stiti, in Romania este foarte greu sa practici acest sport. Nu exista conditii prea bune. E foarte greu sa acoperi toate cheltuielile si sa participi la cat mai multe turnee. Va trebui sa asteptam mult timp pentru a avea jucatori ca Federer sau ca altii din diverse tari, care sunt sprijiniti mai mult de federatia de specialitate", a punctat Hanescu, adaugand ca ar trebui sa se mute din Romania pentru a pregati meciurile disputate pe suprafete rapide. "In Romania nu exista decat terenuri cu zgura si este foarte greu sa ne antrenam in sala iarna. Sa incerc sa joc pe suprafete mai dure ar insemna sa ma mut, sa merg de exemplu in SUA sau in alta tara. Nu e usor pentru mine, deoarece trebuie sa ai resurse financiare si, in plus, nu pot sa merg singur, trebuie sa-mi iau familia si antrenorul. Pentru mine este o decizie grea", a concluzionat Hanescu, care a plecat din Franta cu un cec de 116.000 de euro si un bonus de 50 de puncte ATP. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.