Poloul romanesc va intra din acest week-end in febra pregatirilor pentru Mondialele din Canada, reprezentativa tricolora pregatita de Vlad Hagiu urmand sa participe, in perioada 3-5 iunie, alaturi de puternica selectionata a Greciei, ocupanta locului
Poloul romanesc va intra din acest week-end in febra pregatirilor pentru Mondialele din Canada, reprezentativa tricolora pregatita de Vlad Hagiu urmand sa participe, in perioada 3-5 iunie, alaturi de puternica selectionata a Greciei, ocupanta locului patru la JO 2004, si de echipele Frantei si Sloveniei, la turneul international din bazinul Dinamo, "Cupa Romaniei - Romtelecom". Cum pana la intrecerile mondiale de la Montreal mai sunt doar doua luni, antrenorul Vlad Hagiu este pus pe fapte mari, fiind dornic sa cristalizeze o formula de echipa competitiva, care sa obtina rezultate notabile peste Ocean, unde Romania va evolua in grupa C, alaturi de campioana olimpica Ungaria, vicecampioana europeana Croatia si vicecampioana Americii de Nord, Canada. "Trebuie sa demonstram ca meritam calificarea la Mondiale si le-am implementat jucatorilor aceasta mentalitate. Tinand cont ca suntem printre putinele echipe care ne-am calificat la un turneu final, cred ca am merita mai multa atentie din partea tuturor. Cu doar 4-5 bazine in toata tara, din aceasta saracie am reusit sa facem o echipa buna, care sa faca performanta. Sunt si ceva probleme de efectiv (n.n. -lipsesc Edi Andrei, Musat si portarii Dinu Robert si Fratila), dar sunt convins ca pana la decolarea spre Montreal o sa le rezolvam pe toate", a spus Hagiu, care se va baza la acest turneu pe serviciile stranierilor Bonca, Josep, Kadar, Radu Cosmin si Diaconu, dar si pe cele ale unor jucatori de valoare din tara, printre care Nenciu, Stoenescu, Busila, Matei si Georgescu. "Acest turneu pe care-l organizam reprezinta startul pregatirilor pentru CM, unde ne-am calificat cu mare greutate. Avem un motiv de satisfactie pentru ca suntem printre putinele sporturi de echipa din Romania care am reusit calificarea la un turneu final mondial. In plus, dupa patru ani, am reusit sa ne calificam si cu echipa de juniori la Europene. Revenind la lotul de seniori, avem ceva probleme, pentru ca majoritatea jucatorilor evolueaza in strainatate si nu-i putem avea pentru pregatiri decat cu doua saptamani inaintea CM", a punctat secretarul general al FRP, Anatolie Grintescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.