UDMR si Uniunea Civica Maghiara Sfantu Gheorghe marcheaza in doliu implinirea a 85 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon, noteaza Rompres. Filialele locale ale UDMR si Uniunii Civice Maghiare din Sfantu Gheorghe vor organiza impreuna
UDMR si Uniunea Civica Maghiara Sfantu Gheorghe marcheaza in doliu implinirea a 85 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon, noteaza Rompres. Filialele locale ale UDMR si Uniunii Civice Maghiare din Sfantu Gheorghe vor organiza impreuna, la sfarsitul acestei saptamani, o suita de manifestari comemorative consacrate semnarii tratatului de la Trianon, care a consfintit revenirea Transilvaniei la Romania. Liderii celor doua organizatii au elaborat un program comun pentru ziua de 4 iunie, zi in care, in urma cu 85 de ani, au fost redefinite granitele acestor state in urma semnarii tratatul de pace de la Trianon, program in care au cuprins o adunare populara, ceremonii religioase si un mars cu torte si lumanari pe strazile din Sfantu Gheorghe. Presedintele Uniunii Civice Maghiare, Gazda Zoltan a declarat ca programul initial a vizat si inaltarea drapelului national al Ungariei pe un catarg de patru metri in parcul central din Sfantu Gheorghe, insa la cererea UDMR s-a renuntat la acest moment. Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin a declarat ca nu va participa la aceasta comemorare in calitate oficiala si, probabil, nici ca simplu cetatean, pentru a nu lasa loc de interpretari. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.