Bursa din Paris a deschis sedinta de ieri cu o crestere de 0,12 procente, indicele CAC 40 inregistrand 4.125,85 de puncte, dupa ce incheiase sedinta de marti printr-o pierdere de 0,34 la suta, ajungand la 4.120,73 de puncte. Cresterea Bursei franceze
Bursa din Paris a deschis sedinta de ieri cu o crestere de 0,12 procente, indicele CAC 40 inregistrand 4.125,85 de puncte, dupa ce incheiase sedinta de marti printr-o pierdere de 0,34 la suta, ajungand la 4.120,73 de puncte. Cresterea Bursei franceze nu a fost insa una intamplatoare. La numai cateva ore de la deschidere, CAC 40 cunoscuse deja o crestere de 0,14 procente, pentru a ajunge la un adevarat record de 0,44 la suta, adica un castig de 14,14 puncte prin schimburi ce au insumat 295 de milioane de euro. Analistii au remarcat ca o astfel de ascensiune a principalului indice bursier de la Paris nu a mai avut loc de mai bine de trei ani de zile. In paralel cu cresterea Bursei de la Paris s-au inregistrat cresteri usoare si la bursele din Londra si Frankfurt. Doar pe Wall Street situatia a fost diferita, indicele Dow Jones scazand miercuri cu 0,71 la suta, iar Nasdaq cu 0,36 procente. Moneda euro nu a avut insa aceeasi tendinta cu bursele europene, continuandu-si scaderea accelerata si ieri. La primele ore ale diminetii, aceasta se schimba pentru aproximativ 1,2260 USD, tendinta de scadere fiind pusa de analisti in intregime pe seama rezultatului votului francez. Conform ultimelor precizari venite din partea operatorilor bursieri, este de asteptat ca scenariul devalorizarii galopante a monedei comunitare sa se repete dupa votul pe care Olanda il va acorda Constitutiei Europene, si care se preconizeaza a fi tot unul negativ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.