Moneda unica europeana va continua, cel mai probabil, sa urmeze trendul descendent pe care a intrat in raport cu dolarul, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Guvernatorul BNR crede ca aceasta evolutie ar putea fi influentata si de votul nega
Moneda unica europeana va continua, cel mai probabil, sa urmeze trendul descendent pe care a intrat in raport cu dolarul, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Guvernatorul BNR crede ca aceasta evolutie ar putea fi influentata si de votul negativ acordat de francezi constitutiei europene, insa principalul suport pentru revenirea dolarului il reprezinta cresterea dobanzilor in Statele Unite. In ultima saptamana, euro a pierdut teren in raport cu moneda americana, coborand de la aproape 1,27 dolari la 1,225 dolari, cel mai scazut nivel din ultimele sapte luni si jumatate.
In acest context, guvernatorul BNR a sfatuit publicul nespecialist sa nu minimalizeze riscul valutar in momentul accesarii unui credit. Isarescu sustine ca, in afara creditelor ipotecare, finantarile atrase de persoanele fizice si firmele care nu au venituri in devize straine ar trebui sa fie denominate in moneda nationala."Riscul legat de tranzactiile in valuta trebuie transmis publicului. In ciuda faptului ca imprumuturile in lei au ramas in general scumpe, creditele in valuta sunt riscante", a adaugat oficialul BNR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.