Refuzul Ministerului Sanatatii de a-si asuma angajamente ferme in ceea ce priveste finantarea sistemului sanitar in a doua jumatate a anului a dat startul mitingului organizat astazi de Federatia Sanitas in Piata Revolutiei din Capitala. Potrivit pre
Refuzul Ministerului Sanatatii de a-si asuma angajamente ferme in ceea ce priveste finantarea sistemului sanitar in a doua jumatate a anului a dat startul mitingului organizat astazi de Federatia Sanitas in Piata Revolutiei din Capitala. Potrivit presedintelui Federatiei Sanitas, Marius Petcu, mitingul va fi urmat de un mars pe traseul Piata Revolutiei - Bd. Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei. La aceasta actiune, care se va incheia in jurul orei 14.00, vor participa cateva mii de sindicalisti Sanitas din toata tara. Printre revendicarile cadrelor sanitare se numara plata integrala a salariilor si sporurilor specifice, acordarea a 20 tichete de masa pe luna per salariat pe intreg parcursul anului 2005, acordarea celui de-al 13-lea salariu, protectia locurilor de munca si renuntarea la disponibilizari de personal, finalizarea negocierilor contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara. "Mitingul din 2 iunie constituie ultima forma de lupta sindicala inainte de declansarea grevei de avertisment si a grevei generale, care vor fi organizate in cursul lunii iunie", a anuntat Marius Petcu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.