O divizie a companiei americane Western Wireless (WW) a anuntat luni ca va actiona in judecata statul sloven si compania de stat Mobitel pentru blocarea concurentei pe piata de telefonie mobila a tarii, transmite Mediafax. Western Wireless Internatio
O divizie a companiei americane Western Wireless (WW) a anuntat luni ca va actiona in judecata statul sloven si compania de stat Mobitel pentru blocarea concurentei pe piata de telefonie mobila a tarii, transmite Mediafax. Western Wireless International solicita daune de 48,8 miliarde de dolari (254,6 milioane de dolari) deoarece Guvernul nu a reusit sa ia suficiente masuri pentru deschiderea pietei de telefonie mobila, in special in privinta imbunatatirii mobilitatii intre operatori. Din decembrie 2001, cand a inceput activitatile in Slovenia, compania WW a investit circa 200 de milioane de dolari in aceasta tara, dar a castigat o cota de piata de numai 2%. "Singura cauza a acestei situatii este absenta totala a reglementarilor si comportamentul anticoncurential al companiei de stat Mobitel", a spus Julien Coustaury, director general al diviziei slovene a companiei americane. Ministerul sloven al Economiei a dezmintit acuzatiile, catalogandu-le drept nefondate, si a afirmat ca pozitia slaba pe piata a companiei WW este cauzata de deciziile proaste de afaceri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.