Echipajele Bruno Saby / Michel Perin, Giniel de Villiers / Tina Thorner si Jutta Kleinschmidt / Fabrizia Pons au reusit sa aduca echipei Volkswagen primele trei locuri in Raliul Marocului, etapa a treia din Cupa Mondiala Cross Country. Pentru Bruno S

Echipajele Bruno Saby / Michel Perin, Giniel de Villiers / Tina Thorner si Jutta Kleinschmidt / Fabrizia Pons au reusit sa aduca echipei Volkswagen primele trei locuri in Raliul Marocului, etapa a treia din Cupa Mondiala Cross Country. Pentru Bruno Saby a fost cel de-al doilea succes obtinut la volanul prototipului Race-Touareg, francezul asigurandu-si un avans confortabil in clasamentul pilotilor.
Tripla Volkswagen s-a materializat abia in ultima zi a competitiei, care a acoperit un total de 1.425 kilometri de sectoare cronometrate. In ciuda penelor de cauciuc care i-au incetinit ofensiva, Bruno Saby a fost singurul care a reusit sa-l ameninte pe Stephane Peterhansel, invingatorul Dakar-ului din acest an. Pilotul Volkswagen a preluat conducerea pe ultima proba speciala, imediat ce rivalul sau a trebuit sa opreasca din cauza unor probleme la directie. La final, tripleta VW a confiscat podiumul de premiere, Giniel de Villiers si Jutta Kleinschmidt reusind sa se mentina in fata lui Nani Roma si Jean-Louis Schlesser, clasati pe locurile patru si, respectiv, cinci.
La primul sau raliu pentru echipa VW, Giniel de Villers termina pe locul secund, in timp ce Jutta Kleinschmidt a repetat performanta din Dakar, cand a adus celor de la Volkswagen primul podium absolut pentru o masina propulsata de un motor diesel.

Raliul Marocului / Clasament final

1. Bruno Saby / Michel Périn Volkswagen Race-Touareg 16h 39m56
2. Giniel de Villiers / Tina Thörner Volkswagen Race-Touareg + 5m22
3. Jutta Kleinschmidt / Fabrizia Pons Volkswagen Race-Touareg + 13m57
4. Nani Roma / Henri Magne Mitsubishi Pajero Evolution + 17m01
5. Jean-Louis Schlesser / Arnaud Debron Schlesser Ford + 17m17
6. Thierry Magnaldi / Didier Le Gal Buggy Fastspeed + 34m28
7. Jean-François Guinot / Manfred Kroiss Buggy Volkswagen + 2h04m05
8. Laszlo Palik / Gabor Darazsi Nissan Pickup + 2h34m20

Clasamentul Cupei Mondiale Cross

Bruno Saby 41p; Jutta Kleinschmidt 19p; Luc Alphand 15p; Stéphane Peterhansel & Giniel de Villiers 11p; Nani Roma 10p.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.