Aversele din ultimele zile au fost de scurta durata, dar insotite de fulgere, tunete si vant puternic, iar cinci persoane au decedat din aceste cauze, informeaza Ministerul Mediului. in judetul Olt, o furtuna puternica, cu grindina si fulgere naprasn
Aversele din ultimele zile au fost de scurta durata, dar insotite de fulgere, tunete si vant puternic, iar cinci persoane au decedat din aceste cauze, informeaza Ministerul Mediului. in judetul Olt, o furtuna puternica, cu grindina si fulgere naprasnice, a omorat intr-o ora trei persoane in varsta de 70, 31 si 62 de ani, din localitati diferite: Vulpeni, Gavanesti si Calui. in alt sat, Leleasca, acoperisurile a 12 case au fost distruse, iar 100 de familii au ramas fara curent electric. in judetul Constanta a fost gasit cadavrul lui Florea Popa, de 34 de ani, care fusese declarat disparut dupa furtuna de vinerea trecuta. in cealalta parte a tarii, in Caras-Severin, ploile au facut din nou pagube, iar Ilie Mihai, de 42 de ani, din localitatea Tancova, a fost gasit mort.
Localitatea argeseana Aninoasa se confrunta cu o situatie iesita din comun. Orasul e in pericol sa fie inghitit de un amestec de steril si pamant, care se deplaseaza spre localitate cu un metru pe zi, distanta ramasa pana la primele case fiind de doar 40 de metri, a declarat agentiei Mediafax prefectul de Arges, Ion Carstoiu. in Aninoasa traiesc 3.000 de oameni.
si la Ocnele Mari, in decursul a peste 35 ani de extractie a sarii cu ajutorul sondelor, prin dizolvarea clorurii de sodiu s-au creat goluri subterane de dimensiuni foarte mari, de la 2,5 pana la trei milioane de metri cubi. in ultimii trei ani, gospodariile a zeci de familii au fost inghitite de uriasul crater format prin prabusirea tavanului unei caverne cu saramura.
in judetul Suceava o rupere de nori produsa luni seara a provocat pagube de aproape 3 miliarde de lei in comuna Ciocanesti. Furia apelor a distrus malurile si apararile de mal ale paraului Colacu si a afectat 1,1 km de drum comunal. Cantitatile mari de precipitatii cazute au dus la inundarea a doua locuinte. 30 de gospodarii au fost izolate. De asemenea 15 podete au fost distruse. Potrivit primarului Gheorghe Tomoiaga, au fost distruse culturile agricole de pe 6 -7 hectare.
inca de luni, Ministerul Mediului a avertizat 31 de prefecturi ca urmeaza astfel de fenomene periculoase, precum si inundatii serioase, azi si maine. Ieri vremea a fost calduroasa, iar indicele de suportabilitate a ajuns la punctul critic, mai ales pentru batrani, cardiaci si bolnavi. Cei mai afectati au fost locuitorii din Tg. Neamt, Oltenita si Lugoj.



DN Brasov-Buzau, inca inchis

DN 10 e blocat intre Brasov si Buzau din cauza alunecarilor de teren care au format cratere in asfalt. La Gura Siriului, pe o distanta de 800 metri, situatia e deocamdata fara iesire pentru ca terenul pe care a fost construit drumul se surpa constant. Pagubele se ridica la 6 milioane euro. Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a fost ieri in zona unde "au cazut" drumurile si a spus ca o cale din DN 10 va putea fi deschisa intr-o saptamana.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.