"Supercopa SEAT León European Masters" va avea loc pe noul circuit din Istanbul la 26 noiembrie si va fi un eveniment extraordinar, avand in vedere ca va pune fata in fata cei mai buni patru piloti din fiecare dintre cele patru Serii Supercopa organ
"Supercopa SEAT León European Masters" va avea loc pe noul circuit din Istanbul la 26 noiembrie si va fi un eveniment extraordinar, avand in vedere ca va pune fata in fata cei mai buni patru piloti din fiecare dintre cele patru Serii Supercopa organizate in Spania, Germania, Marea Britanie si Turcia.
Cursa se va desfasura pe noua pista care va gazdui, la 21 august, primul Mare Premiu de Formula 1 al Turciei si va permite celor mai buni 16 piloti din cele patru competitii Supercopa ale Europei sa concureze, in conditii egale, pentru titlul de cel mai bun pilot SEAT León de pe continent.
Acest eveniment in premiera va reprezenta modul perfect de a sarbatori incheierea sezonului 2005, sezon care a scos o data in plus in evidenta forta campionatelor Supercopa, incepute in Spania in anul 2002.
In primii patru ani de competitie, Supercopa SEAT León, in care este implicat cel mai rapid si mai puternic model Seat - León Cupra R, a ocupat o pozitie importanta in calendarele competitionale internationale, prin participarea in programul unor evenimente semnificative, precum Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, Campionatul Mondial de Turisme FIA (WTTC) etapa din Spania si Campionatul GT al Spaniei, cursa DTM din Germania si Campionatul Britanic de Turisme (BTTC). In Turcia, succesul competitiei locale Supercopa a fost la fel de important si, ca si in Spania, va include participarea in programele Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei si Cursa WTTC din Turcia.
O alta dovada clara a importantei seriilor competitiei Supercopa ca un prim pas catre cursele profesioniste este faptul ca doi din cei mai tineri piloti care fac parte in prezent din echipe ale Campionatului Mondial de Turisme (WTTC), Peter Terting si Robert Huff, au obtinut, fiecare, aceasta pozitie venind din seriile Supercopa ale Germaniei si, respectiv, Marii Britanii.75 de piloti
Jaime Puig, director al Diviziei SEAT Sport, spune: "Forta competitiei Supercopa in cel de-al patrulea an de existenta rezida in principal in numarul mare de piloti care continua sa concureze pe automobile León si pe nivelul ridicat de abilitati de conducere pe care-l solicita, ceea ce reprezinta un excelent prim pas pentru tinerii piloti aspiranti la titlul de profesionisti. Faptul ca doi dintre piloti au pasit direct din competitii Supercopa León in echipa oficiala a Campionatului Mondial de Turisme (WTTC) reprezinta o reusita care ne face foarte mandri si fericiti. Con-sideram ca evenimentul programat pentru luna noiembrie in Turcia va fi o provocare extraordinara pentru piloti si un final magnific de sezon pentru evenimentele internationale organizate de noi. Acum, pentru prima data, vom avea ocazia de a vedea cine este campionul Supercopa!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.