Macar o data in viata, orice elev sau student a cedat tentatiei de a copia la o teza sau la un examen. Se pare insa ca celebrele copiute, intotdeauna cele mai la indemana, au devenit, in timp, niste metode usor demodate. Locul lor a fost luat, mai n
Macar o data in viata, orice elev sau student a cedat tentatiei de a copia la o teza sau la un examen. Se pare insa ca celebrele copiute, intotdeauna cele mai la indemana, au devenit, in timp, niste metode usor demodate. Locul lor a fost luat, mai nou, de pixurile cu pasta invizibila. Scrisul se vede doar atunci cand pe foaie se indreapta lumina ultravioleta din celalalt capat al pixului, declansata prin apasarea unui intrerupator. Inspirat de niste site-uri straine care prezentau pixurile cu mina invizibila, Radu David, patronul unei firme de papetarie din Alba Iulia, s-a gandit sa faca un test si pe piata romaneasca. Omul de afaceri i-a contactat pe producatorii externi, s-a inteles cu ei si asa a ajuns sa vanda pixurile "minune" si la noi.
"Pixul functioneaza la fel ca unul obisnuit, diferenta este ca scrisul nu se vede cu ochiul liber, ci numai dupa ce se indreapta spre el lumina ultravioleta din celalalt capat al pixului, declansata de apasarea unui intrerupator aflat pe capac si care se stinge in momentul in care nu mai este apasat", ne-a explicat Radu David. Pixul "pentru copiat" functioneaza cu baterii normale si costa 100.000 lei.
O mina, care tine cat una obisnuita, se poate achizitiona cu 10.000 lei. Cum era si de asteptat, Petru David ne-a spus ca cei mai multi clienti provin din randurile elevilor de clase primare, dar si ale studentilor.
Exista, insa, si multe persoane care cumpara pixurile cu scopul precis de a le face cadou. "Am avut contacte cu diversi oameni de afaceri, interesati de alte produse cu functii apropiate, ceea m-a facut sa ma gandesc serios la exploatarea pietei, iar in curand voi pune in vanzare si carioci cu cerneala invizibila si lumina ultravioleta, cu ajutorul careia se poate scrie si pe suprafete lucioase, cum ar fi sticla, material plastic, folie, portelan, melamina etc.", ne-a mai spus importatorul de pixuri cu mina invizibila.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.