Marea sarbatoare a baschetului autohton, "Meciul stelelor baschetului romanesc", denumita generic de FRB "Nike All Star Game - 2005", va avea loc, in aceasta seara, cu incepere de la ora 20, in Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea, arena care
Marea sarbatoare a baschetului autohton, "Meciul stelelor baschetului romanesc", denumita generic de FRB "Nike All Star Game - 2005", va avea loc, in aceasta seara, cu incepere de la ora 20, in Sala Sporturilor "Antonio Alexe" din Oradea, arena care va primi, cu aceasta ocazie, si denumirea oficiala acordata de ANS in memoria fostului mare baschetbalist roman, decedat intr-un tragic accident rutier pe data de 21 ianuarie 2005. De altfel, evenimentul de la Oradea este dedicat in totalitate memoriei celui disparut, oficialitatile locale si ale FRB urmand sa dezveleasca o placa comemorativa cu numele fostului capitan al reprezentativei tricolore inaintea disputarii meciului care va opune echipei celor mai valorosi baschetbalisti romani o selectionata divizionara formata numai din jucatori straini.
Din pacate, din cauza unor probleme personale, mai multi straini au declinat invitatia FRB, printre marii absenti numarandu-se trio-ul sarb al campioanei CSU Asesoft Ploiesti, Bulatovic-Krasic-Kuzmanovic, spaniolul Santana, precum si americanii Hasslet si Hatcher. Conform organizatorilor, meciul "stelelor" va fi oficiat de trei arbitri care se retrag din activitate, Marian Oprea, Anton Cutov si Alexandru Columban, si va fi transmis de postul TV Sport, incepand cu ora 21.30, iar in pauza mare, care va fi de 30 de minute, se vor defasura mai multe concursuri de aruncari libere si de slam-dunk. Dar iata si componenta echipei autohtone, coordonate de antrenorii Mircea Vulc si Dan Berceanu: Catalin Burlacu, Rares Apostol, Levente Szijarto, Adrian Blidaru, Claudiu Fometescu, Iheadindu Uchechukwu, Virgil Stanescu, Flavius Lapuste, Elemer Torday si Attila Veres. In tabara adversa, condusa de antrenorii Mladen Jojic si Miodrag Perisic, se vor afla, printre altii, sarbii Marijanovic, Markovic, Toroman, Krstanovic, Ujik si Sirovina. "Asteptam cu mare interes acest eveniment, mai ales pentru ca-l consideram si un bun prilej de verificare a jucatorilor romani din campionatul intern, componenti de baza ai echipei nationale", a declarat, ieri, presedintele interimar al FRB, Carmen Branisteanu Tocala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.