Tenismanul roman Victor Hanescu a fost invins, ieri dupa-amiaza, de liderul topului ATP, elvetianul Roger Federer, cu scorul de 2-6, 6-7 (3), 3-6, intr-un meci care a contat pentru sferturile de finala ale concursului de simplu din cadrul turneului d
Tenismanul roman Victor Hanescu a fost invins, ieri dupa-amiaza, de liderul topului ATP, elvetianul Roger Federer, cu scorul de 2-6, 6-7 (3), 3-6, intr-un meci care a contat pentru sferturile de finala ale concursului de simplu din cadrul turneului de la Roland Garros, dotat cu premii in valoare totala de peste 13 milioane de euro. Astfel, Hanescu a pus punct, din pacate, celui mai valoros parcurs personal dintr-un concurs de Grand Slam, parasind Internationalele Frantei dupa o disputa tensionata de peste doua ore cu un sportiv venit parca de pe alta Planeta, care domina autoritar de cativa ani topul mondial profesionist. Totusi, in ciuda acestui esec, Hanescu poate pleca multumit din Hexagon, avand in buzunar un cec de 116.000 de euro, dar si un bonus de 50 de puncte ATP, care-l va propulsa cu siguranta saptamana viitoare printre primii 50 de jucatori ai lumii.
Aflat in fata celei mai valoroase performante personale, Victor Hanescu a intrat destul de timorat si emotionat pe arena centrala "P. Chatrier" si a cedat rapid primul set, cu 2-6, desi pornise cu dreptul, castigand primul ghem al intalnirii. Sustinut din tribune de fanii locali, dar si de legendarii Ilie Nastase si Ion Tiriac, reprezentantul nostru a schimbat usor tactica si a reusit sa duca al doilea set pana in tie-break, dovedind ca poate face fata cu succes jocului perfect al elvetianului daca se concentreaza. In cele din urma, insa, mult mai calm, Federer a smuls punctele castigatoare la capatul unor faze de mare spectacol, aclamate la scena deschisa de cei peste 3000 de spectatori care au venit sa urmareasca evolutia "extraterestrului" din Tara Cantoanelor.
Enervat, parca, pe faptul ca sta prea mult pe teren sub un soare dogorator, Roger Federer forteaza din nou nota si incheie en-fanfare al treilea set, cu 6-3, spre dezamagirea lui Victor Hanescu, care ramane, insa, cu satisfactia de a-i fi eliminat in tururile precedente din cursa pentru trofeul parizian pe doi dintre marii favoriti ai competitiei.
Reamintim ca pana in aceasta faza a turneului de la Roland Garros, reprezentantul nostru i-a invins, pe rand, pe cehul Michal Tabara, cu 6-2, 4-6, 6-2, 6-1, pe argentinuanul Juan Ignacio Chela (cap de serie nr. 31), cu 7-5, 6-1, 3-6, 7-5, pe peruanul Luis Horna, cu 6-3, 6-4, 6-4, si pe argentinianul David Nalbandian (cap de serie nr. 10), cu 3-6, 6-4, 7-5, 1-6, 6-2.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.