Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a infirmat ieri, la Senat, existenta oricarui angajament formal sau informal intre PSD si Partidul Popular Romania Mare. In comunicatul presedintelui de onoare al PPRM, Corneliu Vadim Tudor, pri
Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a infirmat ieri, la Senat, existenta oricarui angajament formal sau informal intre PSD si Partidul Popular Romania Mare. In comunicatul presedintelui de onoare al PPRM, Corneliu Vadim Tudor, prin care propunea Consiliului National al PPRM excluderea lui Corneliu Ciontu (actualul presedinte al partidului) si Anghel Stanciu (vicepresedinte) se mentiona ca cei doi au incheiat un pact cu PSD de transformare a PPRM intr-o anexa a social democratilor. "As pune aceasta declaratie a PPRM pe seama convulsiilor interne din partid", a spus Mircea Geoana.
Presedintele PSD considera ca PPRM "trebuie sa se decida pe ce linie va merge". Mircea Geoana a afirmat ca decizia PPRM este una interna, desi PSD nu este indiferent la hotararile celuilalt partid de opozitie. "Este alegerea lor si evident vor fi implicatii interne si externe", a mai spus Mircea Geoana.
Tot ieri, Geoana a declarat ca PSD a avansat, in cadrul unei intalniri cu premierul Calin Popescu-Tariceanu, propunerea de creare a unui consiliu consultativ la nivel de experti din intreg spectrul politic pentru monitorizarea si optimizarea procesului de aderare a Romaniei la UE.
Presedintele PSD a salutat aceasta intalnire chiar daca, in opinia sa, a avut loc "cu o intarziere de cateva luni", iar pentru realizarea ei a fost nevoie de "acest mic dus rece" venit din partea Frantei pentru a realiza ca exista un interes comun, si anume mentinerea calendarului integrarii europene.
Geoana a spus ca PSD a venit cu un pact de colaborare intre putere si opozitie, intre partidele parlamentare si Guvern, pre si post aderare, concretizat in crearea unui consiliu consultativ in care expertii partidelor, Parlamentului si Guvernului sa lucreze pe un plan de masuri care sa monitorizeze progresul pe calea integrarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.