Nationala Romaniei a sustinut luni seara primul antrenament la Saftica, acolo unde se desfasoara cantonamentul pentru partidele de sambata, cu Olanda, si de miercurea viitoare, cu Armenia. Victor Piturca a lasat la o parte intransigenta sa proverbial
Nationala Romaniei a sustinut luni seara primul antrenament la Saftica, acolo unde se desfasoara cantonamentul pentru partidele de sambata, cu Olanda, si de miercurea viitoare, cu Armenia. Victor Piturca a lasat la o parte intransigenta sa proverbiala si i-a lasat pe "tricolori" sa se bucure de revedere si sa se distreze la prima sedinta de pregatire. Selectionerul i-a avut la dispozitie pe toti jucatorii convocati, mai putin pe Dorinel Munteanu, care a fost invoit pentru a-si rezolva o problema personala in Germania si care s-a alaturat ieri lotului. La finalul antrenamentului, jucatorii s-au declarat la fel de optimisti ca si la pranz. "Mergem la Rotterdam sa castigam. Suntem optimisti si speram sa luam sase puncte din sase. Conteaza mult si intoarcerea lui Mutu la echipa nationala. Este un jucator de baza pe care l-am asteptat. Ne bucuram mult ca este printre noi si speram sa fie decisiv, asa cum a fost si la inceputul campaniei de calificare", a spus Chivu. Capitanul echipei nationale a precizat ca la antrenamentul de luni atmosfera a fost mai destinsa, dar a subliniat ca o data cu apropierea meciului cu Olanda jucatorii vor deveni mai seriosi, toti fiind constienti de importanta acestei partide. "Suntem bucurosi ca ne revedem, pentru ca majoritatea suntem prieteni si avem posibilitatea sa vorbim si intre patru ochi, nu numai la telefon. Este prima zi si cred ca ne sunt permise mai multe lucruri", a mentionat Chivu. Fotbalistul lui AS Roma a comentat si posibilitatea ca Hagi sa preia Steaua. "Presa din strainatate scrie despre Hagi mai mult decat de bine, in ultima vreme Steaua este o echipa despre care s-a reinceput sa se vorbeasca, iar revenirea lui Hagi cred ca ar face numai bine fotbalului romanesc si in special clubului Steaua."
Mutu: "Mi-a fost dor de echipa nationala"
Cel mai urmarit jucator al antrenamentului a fost, fara indoiala, Adrian Mutu, revenit pe terenul de fotbal dupa o suspendare de sapte luni. Liderul Nationalei s-a antrenat la capacitate maxima, a ramas chiar si dupa ce ceilalti colegi ai sai se retrasesera la vestiar, starnind nemultumirea selectionerului Piturca. In situatia sa s-au mai aflat Lobont, P. Stoica, Stoican, Contra, Plesan si Mitea. "Sunt fericit ca sunt la echipa nationala, mi-a fost dor de tot ceea ce inseamna ea. E normal sa nu fiu la forma maxima. Sper sa ajung cu bine la ora meciului si, daca domnul Piturca va apela la serviciile mele, voi da tot ce este mai bun din mine", a declarat Mutu la sfarsitul antrenamentului, multumit ca l-a invins pe Contra intr-un concurs la care a mai participat si Lobont. Martin Tudor, portarul convocat de Piti dupa ce rapidistul Coman a declarat forfait, a declarat ca este emotionat de venirea la echipa nationala. "Meciul cu Olanda este cel mai important in fata caruia ma aflu, pentru ca este unul decisiv", a spus Tudor, care crede ca revenirea lui Adrian Mutu la echipa nationala este benefica, el fiind "un jucator de valoare, care poate face diferenta". Gabriel Tamas, Claudiu Niculescu, Florentin Petre, Stefan Grigorie, Sorin Ghionea, Florentin Dumitru, Mirel Radoi, Gigel Coman, Ovidiu Petre, Cristian Chivu, Daniel Pancu si Razvan Rat, adica jucatorii care au evoluat duminica, s-au antrenat separat, efectuand doar alergare usoara si miscari de stretching. Ieri au fost programate doua sedinte de pregatire, ambele cu portile inchise, cea de dupa amiaza fiind un joc scoala cu nationala de tineret, aflata si ea in fata unui meci cu Olanda, vineri, tot la Rotterdam. Sedinta de pregatire de dimineata, de la ora 11, a durat 65 de minute si a fost in intregime tactica, selectionerul insistand din nou pe fazele fixe atat in aparare, cat si in atac. Singurul care s-a pregatit separat a fost Cristian Chivu, nerefacut dupa accidentarea de acum doua saptamani.
Astazi sunt programate alte doua sedinte de pregatire, prima dimineata, tot cu caracter tactic, iar cea de-a doua dupa amiaza, un joc scoala cu Dinamo II, din Divizia B. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.