Date considerate pana nu demult strict secrete in Rusia au ajuns de curand la opinia publica. Pe cai deocamdata necunoscute, baza de date fiscale referitoare la veniturile moscovitilor in 2003 circula deja pe piata neagra si poate fi procurata, sub f
Date considerate pana nu demult strict secrete in Rusia au ajuns de curand la opinia publica. Pe cai deocamdata necunoscute, baza de date fiscale referitoare la veniturile moscovitilor in 2003 circula deja pe piata neagra si poate fi procurata, sub forma unui CD, cu modica suma de 200 de dolari. CD-ul respectiv, precizeaza ziarul "Vedomosti", contine si alte date decat veniturile personale. Numele, adresa, diverse informatii referitoare la profesie, locul de munca a aproximativ noua milioane de moscoviti se afla pe CD-ul amintit. Din datele respective aflam, de pilda, ca, in anul 2003, Vladimir Putin a castigat 1.643.700 ruble, din care a platit taxe in valoare de 212.511 ruble. "Vedomosti" nu publica veniturile primilor 100 de bogatasi ai Moscovei, rezumandu-se la a mentiona doar doua nume, respectiv Igor Naivalt, presedintele grupului guvernatorilor Companiei Baltice de Constructii, si Vagit Alekperov, presedintele LUKOIL, fara a furniza si cifra exacta a castigurilor lor.
Comunitatea oamenilor de afaceri este revoltata ca date personale strict secrete au ajuns la public. Vladislav Reznik, presedinte al Duma Bank Committee, citat de cotidianul "Pravda", a acuzat oficiali guvernamentali ca, din neglijenta, au lasat sa devina publice date de acest gen, ceea ce pune in pericol succesul unor tranzactii ale companiilor rusesti, dar si ale Bancii Centrale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.