Sindicalistii de la Romaero vor picheta, saptamana aceasta, sediul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) cerand privatizarea societatii, urmand ca salariatii societatii sa organizeze apoi un miting, acuzand presupusele incercari ale unor firme d
Sindicalistii de la Romaero vor picheta, saptamana aceasta, sediul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) cerand privatizarea societatii, urmand ca salariatii societatii sa organizeze apoi un miting, acuzand presupusele incercari ale unor firme de a determina "inchiderea" Romaero.
Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS), a vorbit ieri despre incercarile de "falimentare premeditata" a societatii Romaero Baneasa, el sustinand ca exista grupari interesate de terenul pe care il detine aceasta unitate economica.
Potrivit lui Costin, anul trecut, statul roman s-a angajat sa investeasca 80 miliarde de lei la Romaero, in 2005, dar acesti bani ar fi ajuns la o alta societate, si anume Romarm. Costin mai sustine ca, in documentele contabile ale societatii Romaero, un metru patrat de teren este evaluat la 2,5 euro, in timp ce pretul in zona este de o suta de ori mai mare.
Costin a mai afirmat ca, in Consiliul de Administratie al Romaero, a aparut pentru a doua oara propunere de transferare a departamentului de mentenanta (intretinere, reparatii), fie la Tarom, fie la o societate noua, care sa cuprinda departamentele cu acest profil din cadrul Romaero si Tarom. Departamentul de mentenanta sustine constructiile, aducand societatii lichiditatile, a adaugat Costin, aratand ca transferul acestei activitati ar duce la pierderea unei surse importante de venit pentru societate. Din cei 1.100 de salariati ai Romaero, peste jumatate sunt capabili sa lucreze cu ultimele tehnologii, a spus Costin. Societatea are proiecte in derulare cu firme internationale foarte importante din domeniul aerospatial, unul din proiecte valorand 30 de miliarde de dolari. Potrivit liderului BNS, un alt contract - pentru care negocierile nu au inceput inca - poate aduce chiar o suta de milioane de dolari pe an societatii romanesti. Dumitru Costin a declarat ca de terenul - cu o suprafata de 360.000 de metri patrati - al societatii Romaero sunt interesate doua mari grupari, una implicata in afaceri imobiliare, iar cealalta cu "radacini in armata". Liderul BNS a refuzat sa nominalizeze insa aceste firme, precizand ca nu vrea sa mai fie "chemat in instanta". Singura solutie identificata de sindicalisti pentru Romaero este privatizarea urgenta a societatii, aceasta cerere urmand sa fie sustinuta prin protestele ce vor fi organizate in perioada urmatoare. Astfel, joi si vineri va fi pichetat sediul Ministerului Economiei si Comertului, iar saptamana viitoare va fi organizat un mars de protest, ziua exacta nefiind stabilita inca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.