Sindicalistii de la Romaero vor picheta, saptamana aceasta, sediul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), dupa care vor organiza un miting, informeaza Mediafax. Ei cer privatizarea societatii, acuzand presupusele incercari ale unor firme de a de
Sindicalistii de la Romaero vor picheta, saptamana aceasta, sediul Ministerului Economiei si Comertului (MEC), dupa care vor organiza un miting, informeaza Mediafax. Ei cer privatizarea societatii, acuzand presupusele incercari ale unor firme de a determina "inchiderea" Romaero. Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS), a acuzat, ieri, incercarile de "falimentare premeditata" a societatii Romaero Baneasa, el sustinand ca exista grupari interesate de terenul pe care il detine aceasta unitate economica. Potrivit lui Costin, anul trecut, statul roman s-a angajat sa investeasca 80 de miliarde de lei la Romaero, in 2005, dar acesti bani ar fi ajuns la o alta societate, si anume Romarm. Costin mai sustine ca, in documentele contabile ale societii Romaero, un metru patrat de teren este evaluat la 2,5 euro, in timp ce pretul in zona este de o suta de ori mai mare. El a declarat ca de terenul - cu o suprafata de 360.000 de metri patrati (36 hectare) - al societatii Romaero sunt interesate doua mari grupari, una implicata in afaceri imobiliare, iar cealalta cu "radacini in armata". Liderul BNS a refuzat sa nominalizeze insa aceste firme, precizand ca nu vrea sa mai fie "chemat in instanta".
Ministrul Seres acuza o intoxicare
"Ceea ce s-a intamplat astazi (n.r.-ieri) cu sindicalistii din Romaero reprezinta o noua atitudine de intoxicare a opiniei publice, neeleganta si lipsita de adevar si continut", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei, Codrut Seres.
El a precizat ca, in bugetul pe 2005, aprobat de fostul Guvern si Parlament, pentru acest an era prevazuta suma de 138 miliarde de lei investitii pentru industria de aparare, dar nu era prevazuta nici o suma pentru Romaero. Pana in acest moment, Societatea Nationala Romarm (care grupeaza majoritatea companiilor din industria de aparare) a investit 50 miliarde de lei. La rectificarea bugetara, din cele 88 miliarde de lei ramase la capitolul investitii in industria de aparare vom aloca sume si pentru Romaero", a afirmat Codrut Seres.
In plus, Citibank este interesata sa finanteze acest proiect. Ministrul a mai anuntat ca a cerut conducerii societatii sa angajeze un evaluator care sa reevalueze activele societatii. "De la circa 3 dolari/mp, raportul evaluatorului a indicat o valoare a terenurilor, reala, de piata, de 50 de ori mai mare. Aceasta va fi introdusa in capitalul social, iar la privatizare, care se va face cu un investitor strategic, si nu cu unul imobiliar, se va reflecta in pret", a adaugat Seres, care a anuntat ca firme din SUA si Israel sunt interesate sa participe la privatizarea Romaero. El a precizat ca activele nefolosite de Romaero (n.r.-hangare) nu vor fi inchiriate altor societati. (G.M., C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.