La Budapesta a fost inaugurat, saptamana trecuta, primul centru din Europa de Sud-Est pentru diagnosticarea numeroaselor maladii maligne cardiopatice si ale sistemului nervos central. Centrul este dotat cu aparatura medicala furnizata de compania ame
La Budapesta a fost inaugurat, saptamana trecuta, primul centru din Europa de Sud-Est pentru diagnosticarea numeroaselor maladii maligne cardiopatice si ale sistemului nervos central. Centrul este dotat cu aparatura medicala furnizata de compania americana General Electric Healthcare, care permite realizarea unei duble analize in acelasi timp - PET - CT - care pana acum se efectuau in paralel, oferind o imagine mult mai clara deoarece suprapune imaginea statica a organismului peste cea in miscare. Cu prilejul inaugurarii centrului, directorul pentru Europa al Centrului de imagini functionale si moleculare, Ivan Delevici, a declarat ca centrul de diagnosticare va deservi atat Ungaria, cat si Romania, Bulgaria, Croatia si Kosovo. Centrul va functiona in parteneriat cu Institutul Stiintific National de Neurochirurgie al Ungariei. Cu prilejul prezentarii principiilor de functionare a centrului, prof. dr. Istvan Iaryi, directorul general al institutului, a precizat ca procedeul PET-CT este un tip nou de diagnosticare a maladiilor canceroase, cardiopatice, ale sistemului neural central fara supralicitarea pacientului si fara risc pentru acesta. Ca rezultat al utilizarii noii tehnologii, se obtin imagini ale functiilor corpului uman la nivel celular si molecular. Profesorul Ora Israel, specializata in medicina nucleara, a explicat ca noua tehnologie este foarte performanta in cazurile de maladie canceroasa, insa va putea fi folosita cu succes si pentru diagnosticarea bolii Alzheimer si a diabetului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.