Nationala Romaniei s-a reunit ieri, la ora 12, la Casa Fotbalului si a intrat in cantonamentul de la Saftica pentru partidele de sambata, cu Olanda, de la Rotterdam, si de miercurea viitoare, cu Armenia, de la Constanta. Selectionerul a anuntat raspi
Nationala Romaniei s-a reunit ieri, la ora 12, la Casa Fotbalului si a intrat in cantonamentul de la Saftica pentru partidele de sambata, cu Olanda, de la Rotterdam, si de miercurea viitoare, cu Armenia, de la Constanta. Selectionerul a anuntat raspicat ca isi doreste sase puncte din aceste doua confruntari, singura varianta pentru ca "tricolorii" sa pastreze ceva sanse de calificare la CM din 2006. "Voi pregati meciul cu Olanda de o maniera in care sa ne aduca victoria. Si daca aveam nevoie de meci nul tot ca pentru o victorie il pregateam. Eu n-as fi multumit cu patru puncte din aceste doua meciuri, importante ar fi sase", a spus Piturca. El a admis totusi ca batavii sunt favoriti si a explicat de ce Nationala nu a mai castigat de sapte ani un meci pe terenul unui adversar puternic, precedenta victorie, 1-0 cu Portugalia, datand din 1998. "Ne lipseste valoarea. Am mai spus-o, si Olanda, si Cehia sunt, ca valoare, peste noi, iar in majoritatea cazurilor in fotbal castiga echipa mai valoroasa", a declarat Piturca. Totusi, acesta sustine ca Romania poate obtine toate punctele la Rotterdam. "Jocul Olandei nu ma poate surprinde, pentru ca este foarte simplu. Am vazut impreuna cu staff-ul meu toate meciurile jucate in aceasta grupa: incearca sa recupereze cat mai repede mingea, au jucatori care isi depasesc mai mereu adversarii in duelurile unu la unu si ajung foarte repede la finalizare. Fazele fixe sunt punctul lor forte, au marcat aproape in fiecare meci in acest fel", a analizat Piti jocul elevilor lui Van Basten. Selectionerul s-a declarat convins ca echipa Romaniei trebuie sa inscrie de mai multe ori pentru a scoate ceva din meciul cu Olanda. "Ca sa obtii puncte trebuie sa marchezi nu un gol, ci mai multe, fiindca impotriva unui adversar de asemenea calibru este greu sa dai un gol si sa castigi. Eu cred ca avem jucatori capabili sa marcheze la Rotterdam", a mai spus Piturca, nominalizandu-i aici pe toti fotbalistii de atac convocati.
Jocuri-scoala cu tineretul si cu Dinamo II
Selectionerul s-a aratat temator cu privire la loviturile libere si la cornerele executate de jucatorii olandezi, dar a spus ca nu poate face nimic pentru a contracara acest atu al adversarilor. "Inainte de meciul de la Bucuresti cu Olanda am exersat toata saptamana aceste faze fixe, dar tot am luat gol din corner. Noi nu dispunem de jucatori care sa rezolve astfel de faze. La partida de la Rotterdam s-ar putea sa fie trei sau patru jucatori in echipa noastra de statura medie sau chiar scunzi, iar asta este o problema", a comentat Piturca. Selectionerul a precizat ca echipa nationala va sustine astazi un joc scoala in compania reprezentativei de tineret, iar maine unul cu Dinamo II, ambele fiind sedinte inchise presei. Ambele partide sunt programate dimineata, iar joi este prevazut un singur antrenament, urmand ca dupa-amiaza sa se plece spre Rotterdam, acolo unde Piturca va conduce doar antrenamentul oficial, programat vineri la pranz. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.