Premierul Calin Popescu Tariceanu vrea sa ne linisteasca. in urma masurilor adoptate de guvernul sau, "economia romaneasca duduie". Vestea data de premier mai ca nu ne-a lasat fara replica, daca nu ne-am fi adus aminte ca exact acelasi lucru declara,
Premierul Calin Popescu Tariceanu vrea sa ne linisteasca. in urma masurilor adoptate de guvernul sau, "economia romaneasca duduie". Vestea data de premier mai ca nu ne-a lasat fara replica, daca nu ne-am fi adus aminte ca exact acelasi lucru declara, in urma cu un an, Adrian Nastase, predecesorul sau de la Palatul Victoria. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata, la Suceava, ca in urma masurilor adoptate de actualul guvern economia Romaniei "duduie".
"Economia romaneasca de astazi, din acest an, pot sa va spun ca functioneaza nu bine, ci foarte bine", a spus Tariceanu in cadrul Conferintei judetene de alegeri a PNL Suceava, adaugand ca "economia romaneasca - stiti cum se spune romaneste - duduie".
El a aratat ca masurile pe care actuala guvernare a avut curajul sa le introduca - cum ar fi reforma fiscala de la inceputul anului, "care a fost criticata de foarte multi carcotasi de serviciu" - a inceput sa-si aduca roadele. Tariceanu a spus ca multi dintre cei care sunt angajati au profitat de pe urma diminuarii impozitului pe venit la numai la 16% si au castiguri personale mai importante, iar intreprinzatorii, in loc sa plateasca impozit pe profit 25%, platesc acum numai 16%.
Pana aici, toate bune si frumoase, doar ca declaratia lui Tariceanu suna cunoscut. Daca nu va mai amintiti, va putem spune ca la 3 iunie 2004, fostul premier Adrian Nastase sustinea acelasi lucru ca si urmasul sau de la guvern. Adica, economia Romaniei "duduia" inca de anul trecut, si doar datorita masurilor cabinetului condus de Nastase.
intr-o conferinta de presa desfasurata la Palatul Victoria, in timpul campaniei electorale pentru locale, liderul PSD declara ca tocmai cresterea economica inregistrata pe primul trimestru al anului in curs dovedeste ca guvern sau a decis sa renunte la modelul "stop and go", prin care mecanismele economice erau blocate pe perioada campaniei electorale.
"Se poate constata ca, desi suntem intr-o perioada de campanie electorala (...), in timpul acesta economia duduie, lucrurile merg bine din punct de vedere economic si nu ne intoarcem la politica "stop and go", de blocare timp de un an in campania electorala", a spus Adrian Nastase, primul-ministru de atunci.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.