Steaua a castigat la Brasov, la limita, cu un gol marcat de "veteranul" Munteanu si pastreaza avansul de un punct in fata lui Dinamo inaintea ultimei etape (11 iunie), cand va juca in Ghencea cu "Poli" Timisoara. Sambata, sub Tampa, Steaua a marcat p
Steaua a castigat la Brasov, la limita, cu un gol marcat de "veteranul" Munteanu si pastreaza avansul de un punct in fata lui Dinamo inaintea ultimei etape (11 iunie), cand va juca in Ghencea cu "Poli" Timisoara. Sambata, sub Tampa, Steaua a marcat pentru prima oara in deplasare dupa patru meciuri fara gol, la sutul lui Munteanu, de la 30 de metri, fiind vinovat si Dossey, portarul brasovean. De altfel, ghanezul a fost criticat dur la pauza, in vestiar, de colegii sai, mai ales ca multi dintre acestia erau cu gandul la banii promisi de Dinamo. Totusi, brasovenii puteau incurca Steaua in doua randuri, insa M. Tudor (foto) a respins incredibil, sutul din sase metri al lui lui Sandor (faza a continuat cu o reluare slaba a lui Surdu), dar si o lovitura de cap a lui Surdu. Au fost ocaziile meciului, iar transformarea uneia dintre ele ar fi adus 120.000 de dolari in buzunarele brasovenilor. Steaua a dominat prima repriza, pe care a incheiat-o cu gol, dar s-a retras in cea de-a doua. In final, putea marca din nou, insa Nicolita a sutat peste poarta din pozitie de liber cu Dossey. Din pacate pentru ei, "militarii" l-au pierdut pentru ultima etapa pe Radoi, capitanul stelist primind un cartonas galben care ii aduce suspendarea pentru marele meci cu "Poli" Timisoara.
Gigi Becali: "Ne-a iesit blatul!"
La meciul disputat pe Stadionul "Silviu Ploiesteanu" au asistat aproximativ 13.000 de spectatori, intre care aproximativ 4000 de suporteri stelisti. Suporterii brasoveni au afisat un banner pe care scria "Nici un deceniu fara o retrogradare", in timp ce fanii stelisti au afisat mesajul "Pentru voi suntem aici". Inainte de inceperea meciului s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului fotbalist al Minerului Matasari, Ion Paicu, decedat vineri, la varsta de 31 de ani, dupa ce i s-a facut rau in timpul unui meci din Divizia C. Sambata dimineata, patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost la catedrala din Sf. Gheorghe, unde a facut o donatie de 1.000 de euro. La hotelul din Sf. Gheorghe unde a fost cazata delegatia stelista, Gigi Becali a acordat autografe mai multor suporteri din judetul Covansa. Printre acestia s-a numarat si un fan al lui Dinamo, imbracat intr-un tricou al formatiei din Soseaua Stefan cel Mare, care a afirmat ca valoarea tricoului sau "a crescut mult" dupa ce pe el a semnat Gigi Becali. "Ne-a iesit blatul! Tudor l-a facut. Le-a spus celor de la Brasov unde sa trimita mingea ca sa apere", a spus ironic, la finalul partidei, Gigi Becali.
Antrenorul "militarilor", Dumitru Dumitriu, a declarat ca numai interventiile salvatoare ale portarului Martin Tudor au facut ca FC Brasov sa nu fructifice ocaziile importante pe care si le-a creat in partida de sambata. "La meciul acesta am avut pulsul 220. Noi am jucat bine, dar am intalnit o echipa ce a jucat foarte bine. Au avut patru-cinci ocazii de gol si numai interventiile lui Tudor, care a facut un meci foarte bun, ne-au salvat", a spus Dumitriu. Acesta a calificat drept meritata victoria cu scorul de 1-0 obtinuta de Steaua si a apreciat ca in urma acestui rezultat echipa sa "este foarte aproape de titlu". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.