In conditiile in care Bucurestii se confrunta cu o mare criza de "spatiu atletic", Nationalul din cadrul CSNB fiind in renovare, Stadionul "Iolanda Balas-Soter" a gazuit sambata si ieri prima etapa a concursului national "Grand Prix", rezervat senior
In conditiile in care Bucurestii se confrunta cu o mare criza de "spatiu atletic", Nationalul din cadrul CSNB fiind in renovare, Stadionul "Iolanda Balas-Soter" a gazuit sambata si ieri prima etapa a concursului national "Grand Prix", rezervat seniorilor si tineretului, competitie sponsorizata de Banca Italo-Romena. Intreceri care au reprezentat criteriu de selectie pentru Cupa Europei, unde baietii vor fi prezenti in Liga I, la Leiria (16-17 iunie), pentru ca echipa feminina sa evolueze, in aceeasi perioada, la Florenta, in Superliga. Importanta concursurilor ce vor veni au determinat, de altfel, absenta unor atleti de marca, angrenati in alte concursuri internationale sau aflati in pregatire. Astfel, la start au fost prezenti 326 de atleti, din 85 de cluburi, singurul record national, de juniori II, fiind realizat de Adrian Pop (Crisul Oradea), la ciocan (70,57 m). Rezultate remarcabile au obtinut Oana Pantelimon (foto) (Steaua, inaltime - 1,92 m), Florin Suciu (CSM Timisoara, 400 m - 46,71), Alina Militaru (CS Ceahlaul Piatra Neamt, lungime - 6,60 m), Gheorghe Guset (Armatura Zalau, greutate - 20,57 m), Mihaela Melinte (SC Bacau, aruncarea ciocanului - 69,43 m). Asadar, din echipele pentru CE vor face parte Angela Morosanu, Ionela Tarlea-Manolache, Nicoleta Grasu, Adelina Gavrila, Adina Anton, Maria Cioncan, Mihaela Botezan, Felicia Moldovan, Mihaela Melinte, Stefan Adrian, Florin Suciu, Ferencz Rigo, Bogdan Tarus, Marian Oprea, Tiberiu Agoston, Stefan Vasilache, Gheorghe Guset. De altfel, directorul tehnic Constantin Mihail ne marturisea ieri ca daca totul merge bine, "baietii nu au cum sa rateze promovarea in prima liga valorica", astfel incat la anul, Romania sa fie prezenta atat cu fetele, cat si cu baietii in elita continentala. (Cristina VLADU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.