Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va acorda un imprumut de 140 de milioane de euro pentru finantarea proiectului privind constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. In sedita de saptamana trecuta, Guvernul, a aprobat
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) va acorda un imprumut de 140 de milioane de euro pentru finantarea proiectului privind constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii. In sedita de saptamana trecuta, Guvernul, a aprobat "Acordul de principiu pentru contractarea unui imprumut in valoare de 140 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE)". Potrivit Memorandumului aprobat de Guvern, beneficiarii imprumutului vor fi Ministerul Transporturilor si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), care va fi agentia de implementare a proiectului. Costul total al proiectului este de 200 de milioane de euro si va avea urmatoarele surse de finantare: imprumutul BDCE in valoare de 140 de milioane de euro; contributia Romaniei in valoare de 60 de milioane de euro. Contributia Romaniei va fi suportata din bugetul Ministerului Transporturilor, prin transfer catre ANL. Dupa finalizarea lucrarilor de constructie a locuintelor, acestea vor fi transferate in proprietatea municipalitatilor, care vor avea obligatia repartizarii locuintelor, in baza criteriilor stabilite de consiliile locale. Inchirierea locuintelor se va face cu o chirie modica, iar autoritatilor locale le va reveni sarcina intretinerii si repararii lor. Obligatiile financiare privind rambursarea imprumutului si achitarea dobanzilor aferente vor fi incluse in bugetul Ministerului Transporturilor.(C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.